De module 'Dashboard' toont informatie over onlangs aangepaste content en Planning. Ook kunnen Statistieken, Keywords, Refererende sites en Meest bekeken pagina's worden getoond.

Op deze pagina:

De module 'Dashboard' toont informatie over onlangs aangepaste content en Planning. Ook kunnen Statistieken, Keywords, Refererende sites en Meest bekeken pagina's worden getoond. Je vindt de module onder het kopje 'Sitebox':

scherm afdruk van het menu bij kopje Sitebox

Overzicht van het dashboard

Via het dashboard is in één oogopslag te zien wat er op de website gebeurt, zowel backend als front-end. Zo zijn de pagina's die op het punt staan online te gaan of die juist net zijn aangepast af te lezen. Wanneer er met meerdere mensen wordt gewerkt in Sitebox, is ook te zien wie daarvan nog meer zijn ingelogd op dat moment.

Hieronder zie je de verschillende onderdelen van het Dashboard:

Shermafdruk van het dashboard ingedeel in verschillend eonderdelen

1. Overzicht van de verschillende websites die worden beheerd met Sitebox. Wanneer je één van de websites selecteert, zie je in onderdeel 2 en 3 specifieke gegevens voor deze website.
  2. Webstatestieken van Google Analytics.
  3. Recent gewijzigd: Welk item is gewijzigd, door wie is het item gewijzigd en wanneer is het item gewijzigd.
    Planning: Hier zie je een overzicht van pagina's die geplant staan om on- of offline te gaan. Je ziet de publicatiestatus van het item, of het item online of offline gaat en wanneer.
  4. Met welk account je bent ingelogd en een link naar je profiel.
  5. Hier zie je wie er nog meer zijn ingelogd.
  6. Meer informatie over je huidige versie van Sitebox en een link naar de handleiding.

Mijn Profiel

Op deze pagina kun je ook je profiel wijzigen. Wanneer je klikt op 'Mijn profiel' opent een scherm met twee tabbladen:

scherm afdruk van de twee tabbladen wanneer je mijn profiel opent

Op het tabblad 'Profiel' kun je je e-mailadres, je naam, de taalselectie voor Sitebox en je wachtwoord wijzigen. Op het tabblad 'Groepen' kun je zien in welke groepen je bent ingedeeld voor Sitebox.

Webstatistieken met Google Analytics

Op het dashboard zie je ook grafieken met webstatistieken. Deze statistieken geven inzicht in hoeveel bezoeken de website nu eigenlijk heeft, daarnaast is het ook mogelijk om af te lezen op welke manier mensen op de website komen of waarvandaan. Hiermee kun je nagaan of de website voldoende functioneert en presteert, zodat je doelgericht aanpassingen kunt maken.

Deze webstatistieken worden verzameld door Google Analytics. Dit is een tool van Google waarmee je informatie verzameld over bezoekers op je website.

Zoals alle diensten van Google, betaalt de gebruiker niet met geld maar met prijsgave van alle mogelijke gegevens van zichzelf en in dit geval ook die van zijn klanten.

Het is niet verplicht om gebruik te maken van deze functie. Wanneer je dit niet wilt zie je op het dashboard de volgende melding:

schermafbeelding van de foutmelding er zijn geen statistieken beschikbaar voor deze website. Er is geen Google Analytics traceercode ingegeven voor deze website. Als op uw website statistieken worden bijgehouden met Google Analytics, kan Sitebox deze statistieken hier tonen.

Google Analytics en de AVG

Bij het gebruik van Google Analytics plaats je cookies in de browser van je bezoekers, dit om bepaalde data te verwerken ter verbetering van je website en/of diensten. Met de komst van de AVG heb je toestemming nodig van de bezoeker om zijn/haar gegevens te verwerken. Bij het gebruik van Google Analytics is een verwerkersovereenkomst met Google vereist.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een handleiding voor het privacy vriendelijk instellen van Google Analytics geschreven.

Wil je liever dat wij je Google Analytics account voor je inrichten? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.