Met de module 'Navigatie' kun je de navigatie voor je website maken en beheren. Je vindt de module onder het kopje 'Website'.

Op deze pagina:

Hoe je navigatie er op de website uit ziet is afhankelijk van de styling van de website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact met ons op via helpdesk@care.nl.

Met de module 'Navigatie' kun je de navigatie voor je website maken en beheren. Je vindt de module onder het kopje 'Website':

schermafdruk van het menu bij het kopje website

Overzicht van de module

Qua gebruikersinterface ziet de module 'Navigatie' er iets anders uit.

Je ziet een structuur van icoon voor menu's 'menu's' enicoon voor menu items 'menu items'. Achter ieder menu of menu item zie je de publicatiestatus, of er een planning is ingesteld en of er afwijkende toegang geldt:

schermafdruk van een overzicht van de module navigatie

Controle over de navigatie

Je vindt op de functiebalk de volgende actieknoppen:

Toevoegen: Een menu toevoegen.

Toevoegen: Een menu item toevoegen.

Wijzigen: Een menu of menu item wijzigen.

Verwijderen: Een menu of menu item verwijderen.

Dupliceren: Een menu of menu item publiceren.

Menu item omhoog verplaatsen.

Menu item omlaag verplaatsen.

Meer: Wanneer je op de 'Meer' knop klikt verschijnt er een drop-down menu, waar meer opties te vinden zijn:

Terugdraaien: Versiebeheer; Met deze functie kun je terugdraaien naar een eerdere versie.

Rechten wijzigen: toekennen van rechten of het menu item mag worden; bekeken, toegevoegd, gewijzigd, verwijderd, gepubliceerd of rechten mogen worden aangepast.

Planning aanpassen: Hiermee kun je instellen wanneer een menu item online en/of offline gaat.

Toegang aanpassen: Hiermee kun je de toegang instellen; iedereen, alleen geregistreerde bezoekers, bepaalde groepen

Offline halen

Dupliceren: De geselecteerde pagina dupliceren.

Bewerkingen: Hier zie je een overzicht van bewerkingen op het geselecteerde menu item.

Samenvatting van de navigatie

Wanneer je een menu item selecteert, verschijnt er onderaan de pagina een samenvatting.

Het algemene deel van de samenvatting geeft informatie over:

• De naam van het item
  • Het link type: Pagina of URL met daarachter de volledige URL van de doelpagina
  • Of de link in hetzelfde venster wordt geopend of in nieuw venster

De eigenschappen van de samenvatting geven informatie over:

• Datum en tijd van aanmaken
  • Datum en tijd van wijziging
  • Datum en tijd van publicatie
  • Door wie de acties zijn uitgevoerd

schermafdruk van de samenvatting

Instellingen van een menu item

Wanneer je een nieuw menu item aanmaakt of een menu item bewerkt, heb je drie keuzes bij 'Link type':

• Geen: Er is geen link ingesteld. Wanneer op de website op dit menu onderdeel wordt geklikt gebeurt er niets.
  • URL: Je geeft een specifieke URL op. Wanneer op de website op dit menu onderdeel wordt geklikt, wordt men naar deze URL geleid.
  • Pagina: Je geeft een pagina op binnen Sitebox. Wanneer op de website op dit menu onderdeel wordt geklikt, wordt men naar deze pagina op je website geleid.

schermafdruk van de drie mogelijkheden bij Link type

Bij 'Link type' URL en Pagina kun je kiezen hoe de gelinkte pagina of URL wordt geopend. Kies bij doelvenster voor een van de volgende keuzes:

• Zelfde venster: Men verlaat de huidige pagina en gaat naar de gelinkte pagina of URL.
  • Nieuw venster: Er wordt een nieuw venster geopend met daarin de gelinkte pagina of URL.
  • Pop-up: De gelinkte pagina of URL wordt geopend in een pop-up scherm. Je kunt u voor de pop-up een naam opgeven en de breedte en hoogte van het pop-up venster instellen.

schermafdruk van de keuzes bij doelvenster