De navigatie is de manier waarop je bezoekers zich bewegen door je website. Een goede navigatie is belangrijk voor een toegankelijke website. In dit artikel leer je hoe je een goede navigatie aanmaakt.

Op deze pagina:

Hoe je navigatie er op de website uit ziet is afhankelijk van de styling van de website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact met ons op via helpdesk@care.nl.

Met de module 'Navigatie' kun je de navigatie voor je website maken en beheren. Je vindt de module onder het kopje 'Website':

Opbouw van de navigatie

Navigatie op een Sitebox website kan er op verschillende manieren uitzien. Sommige websites werken met overzichtspagina's, andere met een menu in de header. Misschien heeft jouw website wel allebei. Hoe de navigatie er op de website ook uit ziet, binnen Sitebox is de opbouw hetzelfde.

Wanneer op verschillende plaatsen op de website navigatie hebt, zoals bijvoorbeeld in de header en in de footer, zijn deze vaak ondergebracht in aparte menu's.

Wanneer je pagina's een kruimelpad tonen, houdt dit kruimelpad de structuur van de navigatie aan.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de bovenstaande navigatie er op een website uit zou kunnen zien.

Let op! Dit is een voorbeeld van hoe de navigatie kan worden getoond op je website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Menu item aanmaken

Wanneer je een menu item aanmaakt, klik je op de website of het menu item waaronder je het item wilt plaatsen. Klik vervolgens op de tweede actieknop  'Toevoegen'.

In het scherm dat zich opent vul je de naam in zoals deze in de navigatie moet worden getoond. Klik op 'OK', of 'OK & Publiceren' wanneer je je menu item meteen wilt publiceren.

Het menu item is aangemaakt. Deze is nog niet gelinkt aan een pagina of URL.

Menu item koppelen aan een pagina

Wanneer je een menu item wilt linken aan een pagina, selecteer je het menu item dat je wilt linken. Klik vervolgens op de actieknop  'Wijzigen'.

Kies bij 'Link type' voor 'Pagina'. Navigeer naar de juiste pagina en selecteer deze. Klik op 'OK', of 'OK & Publiceren' wanneer je je menu item meteen wilt publiceren. Je menu item is nu gelinkt.

Bij 'Link type' Pagina kun je kiezen hoe de gelinkte pagina wordt geopend. Kies bij doelvenster voor een van de volgende keuzes:

• Zelfde venster: Men verlaat de huidige pagina en gaat naar de gelinkte pagina in hetzelfde venster.
  • Nieuw venster: Er wordt een nieuw venster geopend met daarin de gelinkte pagina.
  • Pop-up: De gelinkte pagina wordt geopend in een pop-up scherm. Je kunt u voor de pop-up een naam opgeven en de breedte en hoogte van het pop-up venster instellen.

Menu item koppelen aan een URL

Wanneer je een menu item wilt linken aan een URL, selecteer je het menu item dat je wilt linken. Klik vervolgens op de actieknop 'Wijzigen'.

Kies bij 'Link type' voor 'URL'. Vul bij 'URL' de volledige URL in van de webpagina die je wilt linken. Klik op 'OK', of 'OK & Publiceren' wanneer je je menu item meteen wilt publiceren. Je menu item is nu gelinkt.

Bij 'Link type' URL kun je kiezen hoe de gelinkte URL wordt geopend. Kies bij doelvenster voor een van de volgende keuzes:

• Zelfde venster: Men verlaat de huidige pagina en gaat naar de gelinkte URL.
  • Nieuw venster: Er wordt een nieuw venster geopend met daarin de gelinkte URL.
  • Pop-up: De gelinkte URL wordt geopend in een pop-up scherm. Je kunt u voor de pop-up een naam opgeven en de breedte en hoogte van het pop-up venster instellen.