Met de module 'Redirects' kun je verkorte URL's maken of permanente verwijzingen naar verhuisde webpagina's instellen. Je vindt de module onder het kopje 'Website'.

Op deze pagina:

Met de module 'Redirects' kun je verkorte URL's maken of permanente verwijzingen naar verhuisde webpagina's instellen. Je vindt de module onder het kopje 'Website':

schermafdruk van het menu bij het kopje website

Overzicht van de module

Aan de linkerzijde van de pagina zie je een structuur van icoon voor mappen 'mappen'. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor icoon voor alle mappen 'alle redirects', waarbij je alle redirects te zien krijgt die in de verschillende mappen zijn ondergebracht.

Aan de rechterzijde van de pagina zie je de icoon voor redirects 'redirects'. Achter iedere redirect zie je de publicatiestatus, of er een planning is ingesteld en of er afwijkende toegang geldt:

schermafdruk van een overzicht van de module

Controle over de mappen

Standaard vind je op de functiebalk aan de linker zijde de actieknop icoon voor map toevoegen 'Map toevoegen'.

Wanneer je aan de linkerzijde van je scherm een map selecteert, vind je onder de actieknop icoon voor meer 'Meer' een aantal functies om je mappen te beheren:

schermafdruk van het menu meer aan de linkerzijde van de pagina wanneer een map is geselecteerd

Wijzigen: Mapnaam wijzigen, standaard template kiezen, template recursief toepassen.

Verwijderen: Map en de gehele inhoud verwijderen.

Rechten wijzigen: Instellen welke rechten de Sitebox gebruikersgroepen op map niveau.

Dupliceren: De gehele map dupliceren.

Publiceren: De gehele map in één keer publiceren.

Bewerkingen: Overzicht van bewerkingen in de geselecteerde map.

Controle over de redirects

Standaard vind je op de functiebalk aan de rechterzijde de volgende actieknoppen:

Zoeken: Wanneer je hierop klikt verschijnt er een zoekbalk:

schermafdruk van de zoekbalk binnen de module

Toevoegen

Wijzigen

Verwijderen

Publiceren

Wanneer je aan de rechterzijde van je scherm een redirect selecteert, vind je onder de actieknop  'Meer' een aantal functies om je redirect te beheren.

Terugdraaien: Versiebeheer; Met deze functie kun je terugdraaien naar een eerdere versie.

Rechten wijzigen: Toekennen van rechten of content mag worden; bekeken, toegevoegd, gewijzigd, verwijderd, gepubliceerd of rechten mogen worden aangepast.

Planning aanpassen: Hiermee kun je instellen wanneer een redirect online en/of offline gaat.

Toegang aanpassen: Hiermee kun je de toegang instellen; iedereen, alleen geregistreerde bezoekers, bepaalde groepen

Offline halen

Dupliceren: De geselecteerde redirect dupliceren.

Bewerkingen: Hier zie je een overzicht van bewerkingen op de geselecteerde redirect.

Samenvatting van de redirect

Wanneer je een webpagina selecteert, verschijnt er onderaan de pagina een samenvatting.

Het algemene deel van de samenvatting geeft informatie over:

• Doorverwijzing: De URL waarvandaan wordt doorverwezen
  • Doelpagina: De URL waarnaar wordt doorverwezen
  • Redirect type: Soort doorverwijzing, 301 of 302
  • Map: De map waarin de doorverwijzing zich bevindt