Met de module 'Blogs' kun je blog artikelen schrijven. Het leuke van blog artikelen is dat lezers reacties kunnen plaatsen op het bericht. Je vindt de module onder het kopje 'Website'.

Op deze pagina:

Met de module 'Blogs' kun je blog artikelen schrijven. Het leuke van blog artikelen is dat lezers reacties kunnen plaatsen op het bericht. Je vindt de module onder het kopje 'Website':

schermafdruk van het menu bij het kopje website

Overzicht van de module

Aan de linkerzijde van de pagina zie je een structuur van icoon voor mappen 'mappen' en icoon voor blogs 'blogs'. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor icoon voor alle mappen 'alle blog artikelen', waarbij je alle blog artikelen te zien krijgt die in de verschillende mappen en blogs zijn ondergebracht.

Aan de rechterzijde van de pagina zie je de icoon voor blog artikelen 'blog artikelen'. Achter ieder blog artikel zie je de publicatiestatus, of er een planning is ingesteld en of er afwijkende toegang geldt:

schermafdruk van het overzicht van de module

Controle over de blogs

Standaard vind je op de functiebalk aan de linkerzijde de actieknop icoon voor blog toevoegen 'Blog toevoegen'.

Wanneer je aan de linkerzijde van je scherm een blog selecteert, vind je onder de actieknop icoon voor meer 'Meer' een aantal functies om je blog te beheren:

schermafdruk van het menu bij meer aan de linkerzijde van de pagina

icoon voor blog wijzigen Blog wijzigen: De instellingen van je blog wijzigen.

icoon voor blog verwijderen Blog verwijderen: Map en de gehele inhoud verwijderen.

icoon voor blogrechten wijzigen Blogrechten wijzigen: Instellen welke rechten de Sitebox gebruikersgroepen op map niveau.

icoon voor blog dupliceren Blog dupliceren: De gehele blog dupliceren.

icoon voor bloginhoud publiceren Bloginhoud publiceren: De gehele blog in één keer publiceren.

Coltrole over de blogartikelen

Standaard vind je op de functiebalk aan de rechterzijde de volgende actieknoppen:

icoon voor zoeken Zoeken: Wanneer je hierop klikt verschijnt er een zoekbalk:

schermafdruk van de zoekbalk binnen de module

icoon voor toevoegen Toevoegen

icoon voor wijzigen Wijzigen

icoon voor verwijderen Verwijderen

icoon voor publiceren Publiceren

icoon voor delen op social media Delen op social media (Dit kan alleen als social media ook is gelinkt in de modules 'Twitter' en/of 'Facebook')

icoon voor verwijder reacties Verwijder reacties

icoon voor modereer reacties Modereer reacties

Wanneer je aan de rechterzijde van je scherm een 'blog artikel' selecteert, vind je onder de actieknop schermafdruk van het menu meer aan de rechterzijde van de pagina'Meer' een aantal functies om je blog artikel te beheren.

icoon voor terugdraaien Terugdraaien: Versiebeheer; Met deze functie kun je terugdraaien naar een eerdere versie.

icoon voor rechten wijzigen Rechten wijzigen: Toekennen van rechten of content mag worden; bekeken, toegevoegd, gewijzigd, verwijderd, gepubliceerd of rechten mogen worden aangepast.

icoon voor planning aanpassen Planning aanpassen: Hiermee kun je instellen wanneer een 'blog artikel' online en/of offline gaat.

icoon voor toegang aanpassen Toegang aanpassen: Hiermee kun je de toegang instellen; iedereen, alleen geregistreerde bezoekers, bepaalde groepen

icoon voor offline halen Offline halen

icoon voor dupliceren Dupliceren: Het geselecteerde 'blog artikel' dupliceren.

icoon voor bewerkingen Bewerkingen: Hier zie je een overzicht van bewerkingen van het geselecteerde 'blog artikel'.

Status van je blog

In tegenstelling tot andere items kunnen blogartikelen vier publicatiestatussen hebben. Aan het vlaggetje kun je zien wat de status is. Deze kan rood, geel, blauw of groen zijn.

icoon voor Gepubliceerd maar gewijzigd Gepubliceerd maar gewijzigd.

icoon voor Nieuw en niet gepubliceerd Nieuw en niet gepubliceerd.

icoon voor Reacties wachten op moderatie Reacties wachten op moderatie.

icoon voor Gepubliceerd en niet gewijzigd Gepubliceerd en niet gewijzigd.

schermafdruk van verschillende blogartikelen met verschillende statussen

Samenvatting van het blog artikel

Wanneer je een 'blog artikel' selecteert, verschijnt er onderaan de pagina een samenvatting.

Het algemene deel van de samenvatting geeft informatie over:

• De afbeelding die bij het blog artikel is gekozen
  • De titel van het blog artikel
  • De blog waarin het blog artikel zich bevindt
  • De directe URL van het blog artikel

• Door wie de acties zijn uitgevoerd

Schermafdruk van de samenvatting