Met de module 'Afbeeldingen' heb je al je afbeeldingen op één centrale plek binnen het systeem. Via de module Afbeeldingen kun je op eenvoudige wijze je afbeeldingen beheren om ze vervolgens toe te voegen aan je pagina's, artikelen of nieuwsberichten. Je vindt de module onder het kopje 'Media'.

Op deze pagina:

Met de module 'Afbeeldingen' heb je al je afbeeldingen op één centrale plek binnen het systeem. Via de module Afbeeldingen kun je op eenvoudige wijze je afbeeldingen beheren om ze vervolgens toe te voegen aan je pagina's, artikelen of nieuwsberichten. Je vindt de module onder het kopje 'Media':

schermafdruk van het menu bij het kopje website

Overzicht van de module

Aan de linkerzijde van de pagina zie je een structuur van icoon voor mappen 'mappen'. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor icoon voor alle mappen 'alle afbeeldingen', waarbij je alle afbeeldingen te zien krijgt die in de verschillende mappen zijn ondergebracht.

Aan de rechterzijde van de pagina zie je de icoon voor afbeeldingen 'afbeeldingen'. Achter iedere afbeelding zie je de publicatiestatus, of er een planning is ingesteld en of er afwijkende toegang geldt. Er zijn twee verschillende weergaven mogelijk. Je kunt de afbeeldingen weergeven in een lijst, of je kunt een kleine versie van de afbeeldingen tonen

schermafdruk van een overzicht van de module in object weergave

schermafdruk van een overzicht van de module in lijst weergave

Controle over de mappen

Standaard vind je op de functiebalk aan de linker zijde de actieknop icoon voor map toevoegen 'Map toevoegen'.

Wanneer je aan de linkerzijde van je scherm een map selecteert, vind je onder de actieknop icoon voor meer 'Meer' een aantal functies om je mappen te beheren:

schermafdruk van het menu meer aan de linkerzijde van de pagina wanneer een map is geselecteerd

Wijzigen: Mapnaam wijzigen, standaard template kiezen, template recursief toepassen.

Verwijderen: Map en de gehele inhoud verwijderen.

Rechten wijzigen: Instellen welke rechten de Sitebox gebruikersgroepen op map niveau.

Dupliceren: De gehele map dupliceren.

Publiceren: De gehele map in één keer publiceren.

Bewerkingen: Overzicht van bewerkingen in de geselecteerde map.

Controle over de afbeeldingen

Standaard vind je op de functiebalk aan de rechterzijde de volgende actieknoppen:

Zoeken: Wanneer je hierop klikt verschijnt er een zoekbalk:

schermafdruk van de zoekbalk binnen de module

Toevoegen

Wijzigen

Verwijderen

Publiceren

Wanneer je aan de rechterzijde van je scherm een afbeelding selecteert, vind je onder de actieknop icoon voor meer 'Meer' een aantal functies om je afbeelding te beheren.

schermafdruk van het menu meer aan de rechterzijde van de pagina

Terugdraaien: Versiebeheer; Met deze functie kun je terugdraaien naar een eerdere versie.

Rechten wijzigen: Toekennen van rechten of content mag worden; bekeken, toegevoegd, gewijzigd, verwijderd, gepubliceerd of rechten mogen worden aangepast.

Planning aanpassen: Hiermee kun je instellen wanneer een afbeelding online en/of offline gaat.

Toegang aanpassen: Hiermee kun je de toegang instellen; iedereen, alleen geregistreerde bezoekers, bepaalde groepen

Offline halen

Dupliceren: De geselecteerde afbeelding dupliceren.

Bewerkingen: Hier zie je een overzicht van bewerkingen op de geselecteerde afbeelding.

Samenvatting van de afbeelding

Wanneer je een 'afbeelding' selecteert, verschijnt er onderaan de pagina een samenvatting.

Het algemene deel van de samenvatting geeft informatie over:

• De naam van de afbeelding
  • De grootte van het bestand
  • De directe URL van de afbeelding
  • De map waarin de afbeelding zich bevindt
  • De tags die aan de afbeelding zijn toegewezen

De informatie over de afbeelding geeft informatie over:

• De afmeting van de afbeelding
  • Het bestandstype van de afbeelding