De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26.3 met onder andere het wijzigingen aan meldingen en verbeteringen van uitgestuurde e-mails.

Op deze pagina:

Wijzigingen

• Bounce e-mails bij meldingen

In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26 is het nieuwe 'Meldingen ontvangen' toegevoegd.

Voor de meldingen per e-mail werd het standaard Intranet e-mailadres van de gemeente gebruikt. Dit betekende helaas ook dat deze mailbox snel volliep met bounce e-mails wanneer de meldingen niet konden worden bezorgd. Daarom kan nu voor deze bounce e-mails een ander e-mailadres worden ingesteld.

• Meldingen uitzetten in Sitebox

Sommige profielen in 'Wie is wie' zijn geen daadwerkelijke personen die inloggen op intranet. Deze profielen kregen wel automatisch meldingen. Dit was vooral onhandig voor gemeenten waarbij accounts automatisch worden aangemeld voor bepaalde groepen.

Omdat deze accounts niet (kunnen) inloggen op Intranet, konden voor deze accounts de meldingen niet worden uitgeschakeld.

We hebben in Sitebox een optie toegevoegd om de meldingen voor een profiel uit te zetten. Je vindt deze optie in de module 'Wie is wie' wanneer je een profiel opent in het tabblad 'Instellingen'.

• Nieuwsberichten geplaatst door

Op intranet kun je bij nieuwsberichten bovenaan het artikel zien door wie het artikel is geplaatst en wanneer dit is gebeurd. Wanneer in Sitebox de 'Auteur' van het artikel niet is gevuld, stond er eerder bovenaan het nieuwsbericht wel de tekst 'Geplaats door', maar dan zonder naam.

We hebben een wijziging aangebracht waardoor de tekst 'Geplaatst door' niet langer wordt getoond wanneer de auteur niet is gevuld.

Bug fixes

• Meldingen voor niet actieve gebruikers

Er werd bij de meldingen niet gecontroleerd of de ontvanger nog wel een actieve gebruiker was op het intranet. Hierdoor werden e-mails gestuurd naar personen die bijvoorbeeld niet meer werkzaam waren binnen de organisatie.

Dit is gecorrigeerd.

• Terugbelnotities

In e-mails die werden verzonden over terugbelnotities werden de aanvrager/verzender van de notitie en de ontvanger van de notitie verwisseld.

Dit probleem hebben we opgelost.

• Zoeksuggesties

Wanneer je zoekt op intranet worden er bij het typen van je zoekwoord suggesties getoond.

In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26 is de mogelijkheid toegevoegd om te zoeken op woorden met cijfers erin.

Sinds deze wijziging werden bij het geven van zoeksuggesties ook leestekens toegevoegd. Hierdoor kon je soms een lijst zoeksuggesties krijgen die er als volgt uitzag:

Paspoort
    Paspoort,
    Paspoort.
    etc.

Dit hebben we gecorrigeerd zodat iedere zoeksuggestie gewoon weer één keer wordt getoond.

• Onjuiste URL's in e-mails kenniscontrole

Vanuit de kenniscontrole worden e-mails verstuurd aan de kennishouders met een herinnering om de informatie in het artikel periodiek te controleren.

In deze e-mails stonden soms URL's naar meerdere kennisartikelen waarvan de ontvanger mogelijk niet eens kennishouder is.

Dit is aangepast.