De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 32 met onder andere de kenniscontrole als taak en aanpassingen aan de gebruikte kleuren.

Release date: 21-10-2022


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

Kenniscontrole als taak in het takenoverzicht

Voor producten in de kennisbank kan worden ingesteld wanneer en met welke frequentie de inhoud moet worden gecontroleerd door de kennisbeheerders. Op de ingestelde datum kreeg de kennisbeheerder voorheen een mail met de link naar de betreffende pagina op intranet.

Deze herinnering wordt voortaan als taak opgenomen in het takenoverzicht. De kennisbeheerder krijgt nog steeds een mail dat er een nieuwe taak open staat. Het is niet langer mogelijk om deze melding uit te zetten in de instellingen.In de taak zelf staat zowel de memo die kan worden ingesteld op het product zelf, als de algemene melding voor kenniscontrole die voor de organisatie kan worden ingesteld.


Het is mogelijk om notities toe te voegen aan een openstaande taak. Hiervan wordt een bericht gestuurd aan de persoon aan wie de taak is toegewezen. De notitie komt in het Logboek bij de taak te staan. Ook de memo die je invult bij het afsluiten van een taak komt in het logboek te staan:


Als de kennishouder de taak afhandelt, komt deze in het tabblad 'Archief' van iedereen die in de groep Kenniscontrole zit. Als een taak aan iemand anders toegewezen wordt of als er een notitie wordt toegevoegd, krijgen de medewerkers die in de groep Kenniscontrole zitten hiervan ook een melding. 


Openstaande kennisbank taken in het kenniscontrole overzicht

Aan het overzicht van de kenniscontrole is het onderdeel 'Openstaande controletaken' toegevoegd. Hier wordt een overzicht getoond van alle kenniscontrole taken die nog niet zijn uitgevoerd. Hier staat ook bij hoeveel dagen het nog is tot de deadline, of hoeveel dagen de deadline al is verstreken.De deadline kan per organisatie worden ingesteld en staat standaard op 10 werkdagen vanaf de controledatum waarop de taak wordt aangemaakt.


Mail bij kenniscontrole

Om gebruikers te stimuleren gebruik te maken van het intranet voor de kenniscontrole en niet alleen per e-mail te reageren, is de standaard notificatie voor de kenniscontrole ingekort.


De memo die voor een organisatie of per product staat ingesteld staat niet langer in de e-mail. Er staat alleen nog maar een link naar de taak op het intranet.


Zoeken op verborgen bezoekers in Sitebox

Wanneer je in de module 'wie is wie' in Sitebox zoekt met de optie 'uitgebreid zoeken', kun je filteren op accounts van KCC-medewerkers en de status van een account.


Hier hebben we het zoekfilter 'verborgen' aan toegevoegd, zodat je snel een overzicht kunt maken van alle accounts die verborgen zijn.


Sneltoetsen voor het plaatsen van een reactie/bericht

Wanneer je een reactie of een bericht aan het typen bent op intranet, kun je niet met sneltoetsen het bericht of de reactie snel plaatsen. Je moet hiervoor echt de knop om een bericht te plaatsen gebruiken.

We hebben hiervoor nu ook een sneltoets toegevoegd.

Meestal wordt hiervoor de ENTER knop op het toetsenbord gebruikt. Om te voorkomen dat medewerkers per ongeluk een bericht of een reactie te vroeg plaatsen, gebruiken we als sneltoetsen CTRL + ENTER.


Wijzigingen

Organisatie zichtbaar in kenniscontrole

Wanneer het intranet door meerdere organisaties wordt gebruikt, wordt voortaan bij een kennisartikel in de kenniscontrole ook getoond bij welke organisatie dit artikel hoort.


Filtermogelijkheden Marktplaats

In het overzicht van de Marktplaats moest je altijd kiezen tussen aangeboden of gevraagd. Het was niet mogelijk om alle advertenties in één overzicht te tonen.


We hebben de mogelijkheid -- Zoek op type -- toegevoegd, wat eigenlijk een neutrale keuze is. Zolang het filter 'Type' op deze optie staat, worden alle advertenties getoond.


Salarisschaal bij vacatures

Bij vacatures is het mogelijk een minimale en maximale schaal in te vullen. Wanneer beide schalen werden ingevuld stond er in het verleden 'vanaf' en 'tot' bij de minimale en maximale schaal. Wanneer maar één schaal werd ingevuld, stond hier 'vanaf' voor.

Omdat een enkele schaal niet betekent dat er ook een hogere schaal mogelijk is, hebben we het woordje 'vanaf' weggehaald.


Wanneer beide schalen zijn ingevuld zetten we hier voortaan een streepje -  tussen.


Bruine kleur KCC-notitie en interne informatie

In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 31 hebben we op verschillende plekken het kleurcontrast verbeterd. Hierbij is de oude gele kleur omgezet naar een bruine kleur zodat deze voldeed aan de contrasteisen. Hierop hebben we de feedback gekregen dat dit geen prettige kleur was om naar te kijken.


De hebben de kleuren een update gegeven, waardoor deze voldoen aan de contrasteisen, en er toch fris uitzien.


Interne informatie bij een Wie is wie profiel

Het is mogelijk om interne informatie toe te voegen aan een Wie is wie profiel. Deze informatie was alleen zichtbaar voor het KCC. Vanaf nu is deze informatie óók zichtbaar voor de persoon van wie het profiel is.


Bugfixes

Activiteiten op klassiek dashboard

In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 31 hebben we de weergave op mobiel en tablet verbeterd. Hierbij is de normale weergave van het activiteitenblok op het klassieke dashboard aangepast. Helaas werd de inhoud op desktop niet meer correct getoond en kon de datum van de activiteit (gedeeltelijk) buiten het blok vallen. Dit probleem is opgelost in deze release.


Iconen in Sitebox

In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 31 hebben we op verschillende plekken het kleurcontrast verbeterd. Hierbij zijn ook de kleuren veranderd van de iconen in de kennisbank. Deze iconen geven aan wat voor informatie er voor een product aanwezig is:Deze iconen waren niet beschikbaar in Sitebox, waardoor hier de iconen niet juiste werden getoond in de module Kennisbank. Dit probleem is in deze release opgelost.


Afbeelding marktplaats

Afbeeldingen die in het overzicht bij Marktplaats worden getoond worden automatisch bijgesneden naar 380x286 pixels voordat ze op de pagina worden geplaatst. 


Wanneer de gekozen afbeelding kleiner is dan dit formaat, lukte het bijknippen niet, en werd de afbeelding toegevoegd in de geüploade verhouding. Dit kon ertoe leiden dat de afbeelding niet in het kader paste en buiten dit kader doorliep.


Dit probleem is opgelost in deze release.


Speciale tekens of e-mailadressen in intro/beschrijving van een groep

Wanneer in de beschrijving of de intro van een groep speciale tekens stonden, werden deze op het intranet niet juist getoond. In plaats hiervan werd de html code van deze tekens getoond. Dit gold ook voor e-mailadressen die hier werden gezet.


In deze release is dit probleem opgelost.


Meer dan 10 likes! Maar wie dan?

Wanneer je met je muis over het hartje bij een bericht gaat, kun je zien wie het bericht hebben geliked. Wanneer dit meer dan 10 personen zijn, past dit niet in het korte overzicht. Wel staat er onderaan 'En nog x anderen'. Wanneer je in het verleden op deze tekst klikte, krijg je een pop-up te zien met daarin iedereen die het bericht had geliked.


In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 31 hebben we een aantal toegankelijkheidsverbeteringen toegevoegd. Hier is een foutje bij ingeslopen waardoor de pop-up niet meer werd getoond. Dit probleem is in deze release opgelost.


Oudste shoutbox bericht

In sommige gevallen kwam het voor dat de shoutbox automatisch naar het eerste bericht scrolt in plaats van het laatste. Het gebeurde wanneer men op intranet het dashboard verliet en later weer terug kwam.


Het probleem kwam alleen voor wanneer het intranet automatisch geopend wordt bij het inloggen op de werkomgeving. Als het intranet apart wordt geopend kwam het probleem niet voor.


In deze release is dit probleem verholpen


Gerelateerde onderwerpen: