De release notes Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 35 met onder andere verbeteringen aan de navigatie en de taken module.

Release date 35: 04-07-2023

Release date 35.1: 13-07-2023


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

Widgets beheren

Gebruikers kunnen de Widgets op de startpagina van het intranet zelf aanpassen en zo een persoonlijk overzicht creëren. Wel is het fijn om te weten wat je precies toevoegt. Daarom staat er bij iedere Widget in het overzicht van beschikbare widgets voortaan een korte beschrijving wanneer je kiest voor ‘Widgets beheren’.


Ook is de volgorde van de Widgets veranderd zodat de meest gebruikte widgets meer bovenaan in de lijst staan.Verjaardagen

De naam en de verjaardag voortaan naast de foto in de Widget 'Vandaag jarig'. Deze naam wordt voortaan ook getoond in het overzicht met verjaardagen bij 'Actueel'.Het menu

Het intranet menu heeft een nieuw jasje gekregen waardoor het rustiger oogt:


  • Alle onderdelen in het menu aan de linkerkant van de pagina staan voortaan in één lijst zonder onderbrekingen.
  • De iconen in het menu zijn vervangen door iconen die strakker en duidelijker zijn. Ook hebben de iconen doordat zij maar één kleur gebruiken een beter contrast.
  • De namen van de onderdelen zijn niet langer dik gedrukt.
  • Het onderdelen ‘Projecten’ is verwijderd uit het menu.


De bovenste optie in het menu 'Start' was in eerste instantie ook verwijderd. Omdat de mobiele weergave geen gebruik kon maken van het logo om terug te gaan naar het dashboard, is deze optie in versie 35.1 weer toegevoegd.Wijzigingen

Taken log

Bij een taak wordt een log getoond. Het log is uitgebreid met verschillende nieuwe soorten log meldingen: 

  • Een melding wanneer de taak aan een ander wordt toegewezen. In de melding staat zowel de persoon die de taak heeft toegewezen, als de persoon aan wie de taak is toegewezen.
  • Een melding wanneer de taak wordt gewijzigd. In de melding staat wie de wijziging heeft aangebracht.


Ook staan er voortaan iconen voor de log meldingen die duidelijk maken om wat voor soort melding het gaat. (Aanmaken, wijzigen, toewijzen, afronden, reactie)


Let op! Er worden geen log meldingen aangemaakt voor acties die vóór deze release hebben plaatsgevonden.Sorteren in takenoverzicht

Het was niet altijd even duidelijk dat je de taken in het takenoverzicht op verschillende kolommen kon sorteren.


Daarom staan er nu grijze sorteer iconen bij de niet actief gesorteerde kolommen. De actief gesorteerde kolom heeft een zwart icoon.Taken in een multi-organisatie

Wanneer meerdere organisaties samen één intranet gebruiken is het fijn om te kunnen zien bij welke organisatie een taak hoort. De taken zelf zijn niet toegewezen aan een organisatie, maar wel aan een persoon. Deze persoon is onderdeel van een organisatie.


In het takenoverzicht en in de taak zelf zetten we voortaan het icoon van de organisatie achter de naam van de persoon waaraan de taak is toegewezen en de persoon die de taak heeft aangemaakt. Dit icoon komt alleen bij de naam te staan wanneer meerdere organisaties gebruik maken van één intranet.Datum deadline taak

Het was eerder niet mogelijk een taak te wijzigen nadat de deadline was verstreken zonder de datum aan te passen. Dit hebben we aangepast.


Wanneer je een nieuwe taak maakt, dan moet de deadline in de toekomst liggen. Bij het wijzigen van een taak wordt dit niet meer gecontroleerd.


Groepen tijdelijk uitzetten

Is een van je groepen maar een gedeelte van je jaar relevant, maar wil je hem eigenlijk niet weggooien? De groepsinstellingen in Sitebox hebben voortaan de mogelijkheid om de zichtbaarheid in te stellen. Hiermee schakel je een groep tijdelijk uit zonder alle content te verliezen.


Verwijderen documenten door kennishouders

Kennishouders kunnen vanaf deze release aan de voorkant op intranet ook documenten verwijderen in de 'Kennisbank' en 'Weten en regelen. Voorheen kon alleen de kennisbeheerder dit.


Wie is wie filters resetten

In de module 'Wie is wie' kun je de profielen filteren. In het verleden bleef het filter bewaard. Als je ergens anders op het intranet was geweest en je kwam terug in 'Wie is wie', stonden de eerdere filters nog ingeschakeld.


Dit filter wordt niet meer standaard bewaard.


Wanneer je een pagina teruggaat of een pagina vooruit, dan worden de gebruikte filters bewaard, maar wanneer je in het menu opnieuw op ‘Wie is wie’ klikt, dan staan alle filters weer uit.


Vacatures met afbeeldingen

Sommige vacature services werken met een tracking pixel. Dit is een hele kleine afbeelding die deze services gebruiken om in de gaten te houden waar en hoe vaak een vacature wordt bekeken. Deze tracking pixel leverde problemen op wanneer de vacature op intranet werd ingeladen. We hebben een wijziging aangebracht waarmee we afbeeldingen uit een vacature verwijderen.


Verbeteringen mobiele weergave

We hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan de mobiele weergave van het intranet waardoor deze beter bruikbaar is.


Bugfixes

Taak toewijzen aan een ander

Wanneer een taak aan je is toegewezen kun je deze aan een ander toewijzen. Vanwege een bug was dit helaas niet altijd mogelijk. We hebben dit probleem nu opgelost.


Niet kunnen plaatsen van een bericht

In release Intranet 2.0 versie 34 hebben we een aantal verbeteringen toegevoegd aan de beveiliging van het intranet.


Een van deze verbeteringen zorgt ervoor dat we controleren of de acties die je uitvoert op het intranet echt door jou worden gestart, en niet zonder dat je het weet worden uitgevoerd omdat je bijvoorbeeld op een malafide link hebt geklikt.


Deze wijziging zorgde er helaas voor dat je geen berichten meer kon versturen op het intranet als je de pagina al langer dan 30 minuten open had staan, totdat je de pagina vernieuwde.


We hebben dit probleem nu opgelost. Ook na 30 minuten kun je nog steeds een bericht plaatsen.


Dubbelklikken bij het toevoegen van een Widget 

Wanneer je bij het toevoegen van een Widget meer dan één keer op het + icoon klikte, kon dit problemen opleveren bij het opslaan van de wijziging. We hebben een wijziging aangebracht die de knop uitschakelt tijdens het opslaan. Hierdoor zou het probleem niet meer voor moeten komen.


Zoeken op tags in profielen

Wanneer je met de zoekfunctie op een pagina komt, dan wordt je zoekwoord gearceerd met een gele kleur. Wanneer je via de zoekfunctie op een profielpagina terecht kwam met een zoekwoord dat voorkwam in de ‘tags’ bij ‘Waar kun je me voor bereiken’, dan zagen deze tags er ineens heel vreemd uit:We hebben een wijziging aangebracht waardoor dit er weer correct uitziet:Zoekfunctie in Cloud

Vanwege een bug kont het bij het intranet in de Cloud voorkomen dat het indexeren van het intranet voor de zoekfunctie vastliep. Hierdoor werd de indexatie niet bijgewerkt en kon nieuwe informatie niet worden gevonden met de zoekfunctie. Dit probleem hebben we opgelost.


Gerelateerde onderwerpen: