De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 36 met onder andere een complete herstructurering van het onderdeel 'Actueel'.

Release date: 24-10-2023


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

Actueel

De pagina 'Actueel' bestaat niet meer. Hiervoor in de plaats hebben alle onderdelen van de pagina 'Actueel' een eigen pagina gekregen. 


Nieuws, blogs en activiteiten

De onderdelen 'Nieuws' en 'Activiteiten' hebben ieder een eigen kopje gekregen in het hoofdmenu. Hierbij hebben we de filtering aangepast. Je kunt voortaan filteren op tekst, organisatie en op maand:De blogs krijgen ieder apart een eigen kopje onderaan het hoofdmenu.Ook voor de blogs hebben we de filtering aangepast. Je kunt hier voortaan filteren op tekst en op tags.Aan de overzichten met blogartikelen, nieuwsberichten en activiteiten is paginatie toegevoegd. Dit betekent dat er voortaan maximaal 10 items tegelijkertijd worden getoond in het overzicht. Wanneer je meer items wilt zien kun je onderaan de pagina doorgaan naar een nieuwe pagina met meer items:De pagina’s met de blogartikelen, nieuwsberichten en activiteiten zelf hebben we ook aangepast. Net als bij de kennisbankartikelen en de artikelen in weten en regelen staat de informatie over het bericht of de activiteit voortaan naast de inhoud in plaats van erboven.Tot slot hebben we ervoor gezorgd dat de blogartikelen en de activiteiten net als de nieuwsberichten voortaan kunnen worden gedeeld met iemand anders, door bovenaan de pagina te kiezen voor ‘Stuur door’:Verjaardagen en jubilea

De verjaardagen en jubilea hebben samen een nieuwe pagina gekregen.


Hierin vind je alle komende gebeurtenissen samen in één tijdlijn. Hierbij kun je filteren op organisatie, maand en het soort gebeurtenis.


De jubilea worden automatisch berekend en getoond voor 12,5 jaar in dienst, 25 jaar in dienst en 40 jaar in dienst.


De gebeurtenissen staan in de lijst op volgorde van datum. Daarbij wordt de avatar en de naam van de persoon getoond. 

Ook zie je hoeveel jaar iemand in dienst is, of hoe oud iemand wordt. Wanneer de geboortedatum van de persoon niet bekend is wordt er alleen getoond dat het gaat om een verjaardag.


Deze nieuwe pagina vind je niet in het hoofdmenu. Je kunt de pagina alleen vinden door in de Widget Verjaardagskalender te kiezen voor de optie ‘Bekijk alle verjaardagen’:Ankerlinks in de Kennisbank

In de kennisbank wordt de inhoud van de webpagina’s getoond zoals deze op de website van de gemeente staan. Niet alle code kan zomaar overgenomen worden, wat betekent dat bijvoorbeeld een ‘snel naar’-menu niet meer werkt.


Dat is vervelend wanneer er veel informatie op de pagina staat.


We hebben een wijziging aangebracht waarbij we de ankerlinks vervangen door nieuwe informatie. Hierdoor kun je het ‘snel naar’-menu bovenaan de pagina gewoon gebruiken op het intranet.


Wijzigingen

Widgets

De widget ‘Vandaag jarig’ heet voortaan ‘Verjaardagskalender’.


De widget ‘Agenda’ heet voortaan ‘Activiteiten’.


De widget ‘Activiteiten’ heeft voortaan net als de verjaardagskalender een button waarmee je snel het totale overzicht met activiteiten bekijkt:Jubileum veld

Omdat jubilea vanaf deze release voortaan automatisch worden berekend is het jubileum veld verwijderd uit de wie is wie module in Sitebox.


Volgorde kennishouders

De kennishouders van een product werden eerder opgeslagen op volgorde waarin deze waren aangemaakt in plaats van de volgorde waarin ze in Sitebox staan.


Dit hebben we aangepast zodat de volgorde in Sitebox voortaan ook aan de voorkant wordt aangehouden.


Hoofdmenu aanpassen

In release Intranet 2.0 versie 35 hebben we het hoofdmenu aangepast. Hierbij waren alle onderdelen in het hoofdmenu standaard.


We hebben nu de mogelijkheid toegevoegd om de items in het hoofdmenu te kunnen aanpassen, zoals bijvoorbeeld de naam van een item.


Twitter/X

Eerder dit jaar hebben we de behoefte van de verschillende gemeenten onderzocht om gebruik te blijven maken van Twitter/X op het intranet naar aanleiding van het wegvallen van de gratis functionaliteit.


Omdat de interesse erg laag was, zouden de kosten erg hoog uitpakken voor de geïnteresseerde gemeenten. Daarom is in overleg besloten om geen gebruik te maken van de nieuwe betaalde diensten.


De Twitter Widget is nu volledig verwijderd uit het intranet.


Gebruiker uit dienst

Wanneer een medewerker uit dienst is verdwijnen niet zomaar alle berichten die deze persoon heeft geplaatst. In verband met de privacy is het wel fijn als de profielinformatie verdwijnt.


Wanneer een medewerker nu uit dienst is, wordt er voortaan een standaard plaatje getoond in plaats van de foto van de medewerker. Ook de naam wordt vervangen door ‘Voormalig medewerker’.Filters op overzichtspagina's

In release Intranet 2.0 versie 35 hebben we de filtering van het Wie is wie overzicht verbeterd, zodat deze niet eeuwig bewaard blijven. De filters blijven alleen bewaard wanneer je een pagina terug of vooruit navigeert.


Dit geldt nu ook voor de filters op de overzichtspagina’s voor blogs, nieuws, marktplaats en activiteiten.


Bij de groepen ging dit al goed.


Filters Wie is wie

We hebben de mogelijke filters bij wie is wie gesorteerd op alfabetische volgorde.


Weerbericht

Het was niet langer mogelijk om het weerbericht van het KNMI op te halen op de manier waarop we dit deden. Daarom halen we de gegevens nu op een andere manier op.


Jubileum veld

Omdat jubilea vanaf deze release voortaan automatisch worden berekend is het jubileum veld verwijderd uit de wie is wie module in Sitebox.


Opruimen code

We hebben de code opgeruimd door verouderde softwarecomponenten te verwijderen die binnen CARE niet meer gebruikt worden.


Bugfixes

Bestanden uploaden

Bestanden hebben een extensie waaraan je kunt herkennen wat voor soort bestand het is. Denk bijvoorbeeld aan .pdf of .jpg


Wanneer je een bestand uploadt op het intranet, wordt gecontroleerd of de extensie van het bestand een bekende extensie is. Dit doen we aan de hand van een lijst.


In deze lijst werd geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat extensies soms met kleine letters en soms met hoofdletter worden geschreven. Hierdoor was het niet mogelijk om bestanden te uploaden die bijvoorbeeld eindigen met .PDF of .JPG


We hebben dit probleem opgelost.


Beschrijvingen widgets

In release Intranet 2.0 versie 35 hebben we beschrijvingen toegevoegd aan de Widgets wanneer je klikt op ‘Widgets beheren’. Door een foutje in de code werden deze beschrijvingen niet bij iedere gemeente toegevoegd.


Dit probleem hebben we opgelost, waardoor voor alle gemeenten de beschrijvingen nu te zien zijn.


Sortering taken

In het overzicht van taken stond boven kolom met het taaktype onterecht ‘Deadline op’.


Het icoon naast het label bovenaan de kolom waarmee je de kolom kunst sorteren werd meegeschaald met de tekst wanneer je de tekst op je scherm groter of kleiner maakt. Dat was niet de bedoeling.


Beide problemen zijn opgelost.


Gerelateerde onderwerpen: