De release notes voor Sitebox CMS 5.6 met onder andere: Toegankelijkheidsupdates, alt-tekst in de afbeeldingenmodule en het zoeken in PDF's.

Op deze pagina:

Nieuw in deze release

• Alt-tekst in de afbeeldingenmodule

Het is vanaf nu mogelijk om een standaard alt-tekst toe te voegen aan een afbeelding in de afbeeldingen module.

Wanneer je de afbeelding vervolgens plaatst op een pagina of ergens anders, wordt deze alt-tekst automatisch overgenomen. Wel kun je ervoor kiezen om bij het plaatsen een andere alt-tekst in te vullen.

• Mappenstructuur Widgets

Wanneer je een script toevoegt aan een webpagina, kun je in de scriptregel zien in welke map dit script staat. Dit geldt nu ook voor Widgets.

Nadat je de Widget heft toegevoegd, zie je in de pagina editor Het icoon voor 'Widget', gevolgd door de map waarin de Widget staat en de naam van de Widget zelf.

• Zoeken in PDF documenten

Het is voortaan mogelijk om te zoeken in PDF documenten op de pagina. Wanneer dit wordt ingeschakeld zoekt Sooqr voortaan ook op de inhoud van je PDF's. Natuurlijk kun je net als bij webpagina's aangeven wanneer je een specifieke PDF uit wilt sluiten. Zo blijf jij de controle houden over welke PDF's wél en niet kunnen worden gevonden via de zoekbalk.

Let op
    Deze wijziging is in release 5.6.1. teruggedraaid in verband met een aantal issues die naar voren kwamen. We gaan ons best doen de problemen op te lossen waardoor het zoeken in PDF's opnieuw mogelijk wordt.

• Zoeken op template

Het is nu mogelijk om in de webpagina's te zoeken op gebruikte template. Wanneer je in de module 'Structuur & Pagina's' klikt op de actieknop  'Zoeken', komt het zoekveld te voorschijn. In dit zoekveld kun je kiezen voor 'Uitgebreid zoeken'.

Aan de zoekopties bij uitgebreid zoeken is de gebruikte template toegevoegd.

Andere wijzigingen

• Multi-select in Sitebox

Voorheen was het belangrijk om de Ctrl-knop ingedrukt te houden wanneer je meerdere selecties maakte in een multi-select veld binnen Sitebox. Denk bijvoorbeeld aan het selecteren van leden voor een bestuursgroep:

Het inhouden van de Ctrl-knop is niet langer nodig. Je kunt nu meerdere selecties maken door deze aan te klikken met de linker muisknop.

• Link naar URL in de Teksteditor

In de teksteditor kun je een link toevoegen naar een URL. In het verleden werd als standaard het begin van de URL getoond als 'http://'. Dit is nu veranderd naar 'https://'. In weze is https het veiligere neefje van http.

• Siteimprove widget in Sitebox

Voorheen was de Siteimprove widget alleen te gebruiken in de module 'Structuur & Pagina's'. De widget is nu ook te gebruiken in de modules: 'Blogs', 'Evenementen', 'Nieuws' en 'Downloadbare Bestanden'.