De release notes voor Sitebox Framework 4.4 met onder andere wijzigingen ten behoeven van het DigiD-assessment december 2020.

Op deze pagina:

Wijzigingen

• Suggesties bij 2FA

Wanneer men inlogt met 2FA via de Google of Microsoft Authenticator, werd door het invulveld in de browser een suggestie gegeven. Omdat deze code steeds opnieuw gegenereerd wordt is dit overbodig en onhandig. Het invoerveld geeft geen suggesties meer.

• Content Security Policy

De Content-Security-Policy (CSP) geeft de browser instructies over welke resources vanaf welke locatie mogen worden ingeladen en hoe deze mogen worden gebruikt. Het DigiD-assessment stelt scherpe eisen aan deze policy. In deze update zijn een aantal maatregelingen genomen om aan deze eisen te voldoen.

• Datepicker

In het verleden gebruikte de datumvelden in formulieren op de website een standaard datepicker. Deze datepicker was niet compatible met de standaarden van het DigiD-assessment. We hebben een aanpassing gedaan waardoor deze datum velden gebruik maken van de datepicker van de browser zelf. Ook is deze beter bruikbaar op mobiele apparaten. Hierdoor ziet de datepicker er niet meer hetzelfde uit in iedere browser en is deze niet customizable.

In het Framework van Sitebox is een stukje ondersteuning opgenomen voor deze wijziging.