De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26 met onder andere het ontvangen van meldingen en verbeteringen van de styling.


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

 • Meldingen ontvangen

  Vanaf nu kun je instellen wat voor meldingen je wilt ontvangen over het intranet. Wanneer je op intranet rechtsboven op je foto klikt kun je kiezen voor 'Instellingen'. Hier kun je instellen voor welke gebeurtenissen je meldingen wilt ontvangen.

  Je kunt op drie manieren meldingen ontvangen:
  • In intranet zelf:
   Er is een nieuw icoon toegevoegd aan intranet naast je foto:


   Wanneer je met je muis op dit icoon klikt, opent een pop-up met je meest recente meldingen. Er worden maximaal 30 meldingen getoond.

   De meldingen via intranet zelf hoef je niet zelf aan te zetten. Deze staan automatisch aan.

  • Via e-mail:
   Wanneer je instelt dat je voor een bepaald event een e-mail melding wilt ontvangen, wordt er een e-mail gestuurd naar je e-mailadres.

  • Via bureaubladmeldingen:
   Bureaublad meldingen zijn alleen mogelijk voor intranetten die een URL hebben die begint met https://.

   Heeft jouw gemeente nog een intranet met http:// en wil je dit laten wijzigen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

   Ook is het nodig om de browser toestemming te geven deze bureaubladmeldingen te tonen. Dit kun je doen door onderaan in de instellingen te klikken op de knop 'Bureaubladmeldingen inschakelen':


   Wanneer de bureaubladmeldingen zijn ingeschakeld krijgt je rechtsonder in je scherm een pop-up te zien met een melding voor alle gebeurtenissen waarvoor je dit hebt ingeschakeld:


Verbeteringen en wijzigingen

 • Styling Notes


  Sinds release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 25 kun je in de teksteditor gebruik maken van de Blokstijl 'Note' in Sitebox Intranet. De tekst met deze blokstijl kreeg de volgende styling op Intranet:

  Op sommige pagina's zag deze styling er niet helemaal correct uit. Dit is gecorrigeerd.

 • Wijzigingsdatum Kennisbank onderwerpen

  Bij kenniscontrole is informatie zichtbaar over de kennisbank, weten en regelen en projecten. Een van de items die je hier kunt terugvinden is de datum waarop een onderwerp uit de kennisbank voor het laatst is gewijzigd.

  Tot voor kort ging dit over de datum waarop de intranetpagina van het onderwerp voor het laatst is gewijzigd. Dit was niet zo'n belangrijke informatie.

  Vanaf nu geeft deze datum aan wanneer de gekoppelde informatiepagina op de website voor het laatst is gewijzigd.

 • Like een nieuwsbericht

  Het is voortaan mogelijk om niet alleen reacties op een nieuwsbericht te liken, maar ook het nieuwsbericht zelf!

 • Aantal nieuwsberichten op het Dashboard

  In het verleden werden op het Dashboard bij het kopje 'Nieuws' altijd vijf nieuwsberichten getoond. Het is nu mogelijk om hier meer nieuwsberichten te tonen.

  Wil je dat het Dashboard van jouw gemeente voortaan standaard een andere hoeveelheid nieuwsberichten laat zien? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

 • Applicaties in widgetbalk

  De tekst bij applicaties in de widgetbalk is aangepast zodat deze voortaan op één regel past: • Zoekfunctie op intranet

  Eerder kon de zoekfunctie op intranet alleen zoeken op woorden. Vanaf nu kan de zoekfunctie ook zoeken op woorden met cijfers erin. Het is niet mogelijk om alléén te zoeken op cijfers.

  Dit maakt het mogelijk om te zoeken met bijvoorbeeld 'D66' als zoekopdracht. Wanneer je zoekt op 'Songfestival 2021' wordt er alleen op 'songfestival' gezocht.

 • Dubbele mapjes 'Downloadbare documenten'

  In release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 25 hebben we een probleem opgelost waarbij in Sitebox steeds een nieuw mapje werd aangemaakt wanneer er op intranet bestanden werden geüpload bij projecten, de kennisbank en weten en regelen.

  In deze release worden de onnodig aangemaakte mapjes opgeschoond.

 • PHP 8 compatibiliteit

  Intranet 2.0 is nu compatible met PHP 8.

Bug fixes

 • Advertentie plaatsen

  Er is een bug opgelost waarbij je soms een 404 error kreeg wanneer je een advertentie probeerde te plaatsen.

 • Pop-up bij aanmaken nieuw project in Sitebox

  Wanneer je een nieuw project aanmaakte in Sitebox en hierbij meteen een afbeelding instelde, was het vervolgens niet meer mogelijk de pop-up te sluiten.

  Dit probleem is nu opgelost.

 • Automatisch lidmaatschap 'Groepen'

  Het is mogelijk om nieuwe intranetgebruikers automatisch lid te maken van een groep.

  Wanneer er meerdere domeinen samen gebruik maken van één intranet, kwam het voor dat nieuwe gebruikers niet altijd automatisch lid werden van een groep.

  Dit probleem is in deze release opgelost.

 • Status 'nieuwe taken'

  Bij Taken is op intranet zichtbaar hoeveel nieuwe taken er op dit moment zijn voor de gebruiker. Dit wordt aangegeven door middel van een cijfer. Dit cijfer geeft aan hoeveel nieuwe taken er aanwezig zijn sinds de laatste keer dat je keek.

  Wanneer in de tussentijd taken waren verdwenen, kon dit cijfer negatief zijn. Er waren immers minder taken aanwezig dan de vorige keer dat dit werd gecontroleerd.

  We hebben dit aangepast zodat er nooit minder dan 0 nieuwe taken worden aangegeven.

 • Dupliceren Blog

  Bij het dupliceren van een Blog in Sitebox kon de gebruiker een melding 'PHP fatal error' krijgen.

  Dit probleem is nu opgelost.

 • Vreemde tekens in naam

  Er is een wijziging aangebracht in de templates van intranet waardoor het niet meer voorkomt dat er vreemde tekens in de naam van de intranetgebruiker staan.

 • SAML-protocol voor automatisch inloggen

  Wanneer je inlogt op intranet, log je niet in met een intranetaccount. We sturen je door naar systeem van de gemeente, waar je met je inloggegevens inlogt. Dit systeem geeft vervolgens akkoord dat je op intranet ingelogd mag worden.

  Hierbij wordt gebruik gemaakt van Security Assertion Markup Language (SAML). In dit protocol staat bij welk systeem je moet inloggen. In dit protocol staat bij welk systeem je moet inloggen om je identiteit te controleren. Daarnaast wordt er via een digitale handtekening bevestigd dat er een verbinding is met het juiste systeem. Deze digitale handtekening werkt met certificaten.

  Wanneer een certificaat bijna verloopt, kan een nieuw certificaat worden toegevoegd. Intranet 2.0 keek eerder alleen naar het éérste certificaat in het SAML-protocol. Wanneer dit niet meer of nog niet geldig was, werd de toegang tot intranet geblokkeerd.

  Vanaf deze release kijkt intranet 2.0 voortaan naar alle certificaten in het SAML-protocol, en controleert of er een tussen zit die geldig is.

 • Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26.1 en 26.2 Hotfixes

  Met het testen van Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26 bleken er nog een aantal kleine hotfixes nodig te zijn om de wijzigingen correct te laten werken. Deze zijn toegevoegd in Release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26.1 en versie 26.2.

Gerelateerde onderwerpen: