De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 25 met onder andere het flexibel instellen van de wie-is-wie pagina naar persoonlijke voorkeur.

Op deze pagina:

Nieuw in deze release

• Flexibel instellen Wie-is-wie

Je kunt de verschillende blokken nu naar eigen inzicht ordenen op de pagina wie-is-wie. Wanneer je bovenaan de pagina klikt op 'Blokken volgorde beheren' kun je de verschillende onderdelen slepen totdat de pagina naar jouw inzicht is ingedeeld. Het maakt niet uit welk profiel je hiervoor gebruikt. De instellingen worden voor je opgeslagen zodat alle profielen voortaan deze volgorde tonen wanneer je met jouw account inlogt.

• Styling Notes

De teksteditor in Sitebox Intranet kan nu gebruik maken van de Blokstijl 'Note'. Wanneer je een stuk tekst selecteert, kun je bij blokstijlen kiezen voor 'Note':

Op Intranet zie je dan de volgende styling:

Verbeteringen en wijzigingen

• Links op Marktplaats

Links die worden geplaatst in de beschrijving van een item op Marktplaats zijn vanaf nu klikbaar.

• Favicon in de afbeeldingenmodule

Het Favicon is het icoon dat in de browser naast de naam van de webpagina wordt getoond:

In het verleden werd de Favicon opgenomen in de stylesheets van iedere gemeente. Wanneer hier wijzigingen in aan moesten worden gebracht, moesten de stylesheets in zijn geheel opnieuw opgeleverd worden.

Sinds deze release wordt de Favicon opgenomen in de afbeeldingenmodule, waardoor deze makkelijker te beheren is.

• Links in tegels

Een tegel is een content container dat in zijn geheel geplaatst wordt op een webpagina. Op intranet wordt op verschillende plaatsen gebruik gemaakt van tegels.

Dit zijn bijvoorbeeld drie tegels binnen de KCC notities:

En twee tegels binnen wie-is-wie:

Voor alle tegels is altijd de gehele tegel een link geweest naar de bijbehorende pagina. Links die op de tegel zelf stonden, zoals e-mailadressen en telefoonnummers, waren het enige stukje op de tegel die naar een ander linkdoel linkte. Wanneer je mis-klikte op het e-mailadres van een wie-is-wie tegel kwam je meteen onbedoeld op het wie-is-wie profiel van de persoon terecht.

Dit hebben we aangepast: Voor wie-is-wie en KCC-notitie tegels linkt nu alleen de titel van de tegel naar de bijbehorende pagina. De andere links linken nog steeds zoals voorheen. Dit betekent dat je nu op een groot gedeelte van de tegel kunt klikken, zonder dat je ergens heen gelinkt wordt.

Met deze wijziging wordt het ook makkelijker om tekst op de tegel te selecteren.

In toekomstige releases zullen we deze wijziging ook doorvoeren voor andere tegels op Intranet.

• 'Highlight' Tag

Tags zijn een handige manier om content te filteren. Achter de schermen worden tags ook gebruikt om bijvoorbeeld bepaalde nieuwsberichten uit te lichten op het dashboard. Deze 'functionele tags' moeten niet worden getoond bij het nieuwsbericht op intranet. Daarom wordt de tag 'Highlight' voortaan verborgen.

• Styling individuele Intranet omgevingen

Er is een verbetering aangebracht in de manier waarop achter de schermen de styling voor individuele Intranet omgevingen wordt geladen.

• Multi-select in Sitebox Intranet

Sinds release Sitebox CMS 5.6 is het niet meer nodig om de Ctrl-knop ingedrukt te houden wanneer je meerdere selecties maakte in een multi-select veld binnen de algemene Sitebox modules. Denk bijvoorbeeld aan het selecteren van leden voor een bestuursgroep.

Dit is nu ook het geval voor het selecteren van meerdere Uniforme Productnamen binnen de module Kennisbank van het Gemeentelijk Intranet 2.0.

• Styling Navigatie

Er is een aanpassing gedaan in de styling van de navigatie items wanneer de tekst bij het navigatie item wordt verdeeld over meerdere regels.

De ruimte die hiervoor beschikbaar is, was voorheen even groot als navigatie items met één regel tekst. Door de wijziging krijgt een navigatie item meer ruimte wanneer het meerdere regels tekst heeft.

• Verwijderde items in de snelkoppelingen

Bij ieder item staat een knop waarmee je het item toe kunt voegen aan je snelkoppelingen. Met deze zelfde knop kun je het item ook weer uit je snelkoppelingen verwijderen.

Wanneer je een item had toegevoegd aan de snelkoppelingen en het item werd verwijderd van Intranet, werd in het verleden dit item nooit meer verwijderd uit je snelkoppelingen.

Met deze wijziging worden items die worden verwijderd standaard uit de snelkoppelingen gehaald.

• Afgeschermde agenda's op wie-is-wie

Wanneer men een agenda probeerde te bekijken van een persoon van wie de agenda is afgeschermd, kreeg men voorheen de melding:

Er is een fout opgetreden bij het laden van de agenda

Deze melding is nu aangepast naam een beter passende tekst:

Agenda is niet toegankelijk

• Interne links

Wanneer in een tekst ankerpunten worden toegevoegd aan een stukje tekst voor een interne link, is het de bedoeling dat wanneer je naar het ankerpunt schiet, je dit stukje tekst bovenaan je scherm kunt zien.

Dit stond verkeerd ingesteld waardoor het stukje tekst verdween onder de header.

Dit is nu aangepast waardoor het weer correct werkt.

Wil je weten wat ankerpunten zijn? Lees dit dan in ons artikel Welke opties heeft de teksteditor?

Bug fixes

• Importeren producten

Door een nog onbekende reden werden soms producten dubbel ingeladen vanuit de gemeentelijke software. Eén product had de juiste afspraakcode, en één had de afspraakcode 0.

Afspraakcode 0 is normaal gesproken niet mogelijk.

Om deze dubbelingen te voorkomen is een controle toegevoegd aan het proces die zorgt dat producten met afspraakcode 0 niet worden ingeladen.

• Groep aanmaken via Intranet

Er is een bug opgelost waarbij een groep achter de schermen niet op de juiste manier werd geregistreerd wanneer deze werd aangemaakt via Intranet en niet via Sitebox.

• Installatie

Er is een bug opgelost in het installatie proces van Intranet.

• Downloadbare documenten

Wanneer je een nieuw kennisitem, project of 'weten en regelen' artikel aanmaakt, kun je in het tabblad Algemeen bij 'Documenten' instellen welke map uit de module 'Downloadbare bestanden' je wilt koppelen aan het item.

Documenten die in Sitebox in deze map worden geplaatst worden automatisch toegevoegd aan het item. Wanneer men voor het item via Intranet documenten upload, worden deze in deze map geplaatst.

Wanneer er geen map werd gekoppeld, maar wel op Intranet documenten worden geüpload, wordt er een nieuwe map aangemaakt in de module 'Downloadbare bestanden' en deze wordt gekoppeld aan het item.

Door een bug werden deze nieuwe mappen niet goed gekoppeld, en werd voor ieder document een nieuwe map aangemaakt. Dit is nu opgelost.