De release notes voor Gemeentebox 1.21.2 met een hotfix voor de import van documenten en vergaderingen in iBabs.

Op deze pagina:

Hot fix

• iBabs

In principe wordt de tussentijdse update gestopt wanneer we van iBabs foutmeldingen krijgen. In een bepaald aantal scenario's kan het gebeuren dat de update toch doorgaat en de automatische tussentijdse update lege lijsten verwerkt.

Toen wij op verzoek van iBabs stopten met het draaien van meerdere volledige synchronisaties per dag, zijn we begonnen met tussentijdse updates waarin alleen wijzigen worden opgevraagd van de afgelopen periode. Het verwijderen van vergaderingen en documenten bleek door iBabs niet als wijziging te worden aangemerkt. In release Gemeentebox 1.19 hebben we een wijziging opgenomen die een lijst met actieve items vergelijkt met de lijst actieve items op de website. De items die niet op de nieuwe lijst voorkomen worden gezien als verwijderde items en worden vervolgens verwijderd van de website.

Wanneer de tussentijdse update niet stopt en we lege lijsten terugkrijgen, betekent dit dat alle items worden gezien als verwijderd, en deze ook van de website af worden gehaald. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De verwijderde items zijn snel te herstellen door het draaien van een volledige synchronisatie. Daarnaast zou deze situatie normaal gesproken bijna niet voorkomen.

In verband met de hoge frequentie waarop iBabs bereikbaarheidsproblemen heeft blijkt in de praktijk dat het toch erg vaak voorkomt dat de documenten en vergaderingen van de website verdwijnen. Daarom hebben we dit issue met een hoge prioriteit opgepakt.

In deze hot fix hebben we een aantal controles toegevoegd aan de code die moeten voorkomen dat op basis van lege lijsten de iBabs vergaderingen en documenten van de website verdwijnen.