De release notes voor Sitebox CMS 5.11.1 met een nieuwe tekst stijl in de tekst editor en wijzigingen aan de manier waarop rechten worden geregeld.

Op deze pagina:


Nieuw in deze release

  • Nieuwe inline stijl 'Warning'

    Er is een mogelijkheid voor een nieuwe inline stijl toegevoegd aan onze teksteditor, namelijk de 'Warning':


    Deze style wordt op je website niet automatisch voorzien van styling. Dit betekent dat je tekst er niet meteen anders uitziet wanneer je gebruik maakt van deze stijl.

    Wanneer je styling wilt laten toevoegen voor deze stijl, neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.



Toegankelijkheidsverbeteringen

  • Succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen

    Het is vanaf nu mogelijk om in de teksteditor voor een stukje tekst de taal in te stellen. Je doet dit door de tekst te selecteren en klikt op het incoon voor 'taal instellen'. Je kunt op deze manier ook de taalinstelling verwijderen.

    Hiermee is het mogelijk om conform succescriterium 3.1.2 je gebruikers te laten weten dat de taal op de pagina verandert.



Andere wijzigingen

  • Planning/publicatiestatus van items zichtbaar pagina editor

    Wanneer je een afbeelding, artikel, nieuwsbericht, activiteit of video toevoegt aan een pagina met de invoegbalk, kun je voortaan in de pagina editor zien wat de publicatiestatus is van het item dat je hebt toegevoegd.

    Daarnaast kun je zien of er een planning is ingesteld.


    Wanneer je op het vlaggetje klikt gebeurt er niets. Het is niet mogelijk om het item vanaf de pagina editor te publiceren.

    Wel kun je op het klokje klikken en de planning van het item aanpassen.

  • Rechten wijzigen in module Sitebox Gebruikers

    In de module gebruikers kun je niet instellen wat gebruikers wel en niet kunnen in andere modules. Je kunt hier alleen instellen wat verschillende gebruikersgroepen aan rechten hebben in de module Gebruikers. (Gebruikers aanmaken, toewijzen aan gebruikersgroepen, etc)

    Omdat alle gebruikers die rechten hebben binnen de module 'Gebruikers' zichzelf als Administrator kunnen aanwijzen, is het slim om alléén Administrators deze rechten te geven. Daarom is het ook niet nodig de rechten te kunnen wijzigen binnen de module Administrator. Je kunt iedereen die gebruikers mag aanmaken en wijzigen toewijzen aan de gebruikersgroep Administrator.

    Om rechten aan gebruikersgroepen toe te wijzen in andere modules maak je gebruik van de Module instellingen van die andere modules. Wil je bijvoorbeeld een gebruikersgroep rechten geven om nieuwe afbeeldingen aan te maken en te publiceren, ga je naar de module afbeeldingen en open je daar de Module Instellingen. Je kunt nu instellen welke gebruikersgroepen wat kunnen in de module Afbeeldingen.

    Je zult dit dus per module moeten instellen. Het is niet mogelijk om rechten voor gebruikersgroepen op één centrale plek in te stellen voor alle modules.

    Om misverstanden te voorkomen waarbij administrators hun eigen rechten binnen de module verwijderen, hebben we standaard voor alle nieuwe installaties van Sitebox de rechten om rechten te veranderen binnen de module 'Sitebox Gebruikers' uit gezet.

    Voor alle bestaande installaties is deze wijziging handmatig doorgevoerd.



Bug fixes

  • Rechten wanneer een map of item wordt verplaatst

    Je kunt rechten instellen specifiek voor mappen en/of pagina's in de module Structuur & Pagina's, of je kunt automatisch de rechten van de bovenliggende map, website of de module laten overnemen.

    Of er specifiek rechten zijn ingesteld voor een website, map of pagina kun je zien wanneer je kiest voor rechten wijzigen.


    In de pop-up worden de kruisjes en vinkjes getoond in grijs of in kleur (rood kruisje of groen vinkje). Gekleurde kruisjes en/of vinkjes zijn specifiek ingesteld en grijze kruisjes en vinkjes worden overgenomen vanuit de bovenliggende map, website of de module.


    Wanneer je een item verplaatst, bijvoorbeeld wanneer je een webpagina versleept naar een andere map, horen voor alle grijze kruisjes en vinkjes de instellingen van de nieuwe map overgenomen te worden, maar dit was helaas niet het geval.

    Deze bug hebben we opgelost waardoor de nieuwe instellingen correct worden overgenomen.

  • Melding actieve sessie

    Wanneer je Sitebox afsluit zonder je af te melden kan het zijn dat wanneer je opnieuw wilt inloggen, je de melding krijgt dat er een actieve sessie gedetecteerd is. Er wordt gevraagd of je de oude sessie wilt sluiten.


    Wanneer je op 'ja' klikt wordt de eerdere sessie gesloten en word je ingelogd met een nieuwe sessie. Wanneer je 'nee' klikt gebeurde er niets. Dit hebben we opgelost waardoor je wanneer je op 'nee' klikt teruggestuurd wordt naar de inlogpagina.



Gerelateerde onderwerpen: