De release notes voor Sitebox Framework 4.11 met onder andere het uploaden van SVG-afbeeldingen en het corrigeren van gedraaide afbeeldingen.

Op deze pagina:

Wijzigingen

• Video player

In het verleden maakten we voor het afspelen van MP4-videobestanden op je website met de H264-codec gebruik van een player. Op deze manier wisten we zeker dat men de video kon afspelen. Tegenwoordig ondersteunen de video players die in de verschillende browsers ingebouwd zitten allemaal dit videoformaat. Met deze wijziging worden de video's voortaan ook gewoon door de players van de browsers zelf afgespeeld.

• SVG-afbeeldingen

In de module 'Afbeeldingen' is het nu ook mogelijk om afbeeldingen van het bestandstype SVG te uploaden.

• Gedraaide afbeeldingen

Voor de meeste afbeeldingen is het heel duidelijk wat de onderkant en de zijkant van de afbeelding is. Bij vooral mobiele telefoons worden afbeeldingen soms in een standaardpositie opgeslagen. Er wordt dan een stukje informatie aan het bestand toegevoegd (Meta-data) waarin wordt aangegeven wat de 'echte' onderkant en zijkant zijn.

Onze module 'Afbeeldingen' hield in het verleden geen rekening met deze extra informatie. Dit hebben we aangepast, zodat je foto's nu altijd in de juiste positie worden getoond.

• Paginering

Wanneer er een overzicht wordt gemaakt van bijvoorbeeld nieuwsberichten of activiteiten, worden er een maximaal aantal items per pagina getoond. Wanneer er meer items zijn dan dit maximum, komt er onderaan het overzicht een stukje navigatie waarmee je kunt bladeren door verschillende pagina's aan items. Dit noemen we bij CARE de paginering.

Standaard wordt voor iedere pagina een aparte knop toegevoegd. Maar vooral bij grote hoeveelheden items kan dit een stuk minder overzichtelijk overkomen.

Daarom hebben we een wijziging aangebracht waarmee we het maximaal aantal paginanummers kunnen instellen in de paginering. Het minimale aantal paginanummers is vijf. Namelijk de eerste pagina, de laatste pagina, de huidige pagina en de volgende en vorige pagina's.

• Update brondata

Dit is een reguliere update van de brondata die wij gebruiken voor internationalisering en lokalisatie van het CMS. Dit betekent dat de landenlijst up-to-date is en dat bijvoorbeeld datums in het juiste Nederlandse formaat worden getoond. In deze update zitten geen significante wijzigingen voor Nederlands, Engels of Duits.

• Ondersteuning IBAN-rekeningnummer

Er is ondersteuning toegevoegd voor IBAN-rekeningnummers uit Burundi.