De release notes voor Sitebox CMS 5.13 en 5.13.1 met onder andere nieuwe iconen voor geïndexeerde en niet-geïndexeerde pagina's in het statusoverzicht.

Release date versie 5.13: 02-02-2022

Release date versie 5.13.1: 03-02-2022

Op deze pagina:

Wijzigingen

• Iconen voor wel of niet geïndexeerde pagina's

Sinds release Sitebox CMS 5.12 kun je in het statusoverzicht van een webpagina in de module 'Structuur en pagina's' zien of een pagina wordt geïndexeerd. Het verschil tussen de iconen voor wel en niet geïndexeerde pagina's was te klein. Daarom hebben we in deze release de iconen vervangen:

• De pagina wordt wel geïndexeerd.
    • De pagina wordt niet geïndexeerd.

• Routering detailpagina's

Wanneer je gebruik maakt van modules waarbij detailpagina's automatisch worden gevuld vanuit de module, is het belangrijk dat de overzichtspagina en de detailpagina in de module 'Structuur en Pagina's' op dezelfde plek blijven staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nieuwsoverzicht met nieuwsberichten, of een kaartje met daarop locaties die een eigen detailpagina hebben.

Wanneer je deze toch verplaatst kan het zijn dat je detailpagina niet meer werkt, of in ieder geval het kruimelpad niet langer klopt.

In deze release maken we het mogelijk om de routering op een andere manier te regelen waardoor de instellingen automatisch werken wanneer een pagina wordt verplaatst.

Deze wijziging werkt helaas niet met terugwerkende kracht voor bestaande widgets en scripts. Als de locatiemodule en de bijbehorende widget/het bijbehorende script al is gemaakt vóór deze wijziging, kun je hier niet meteen gebruik van maken.

Het is wel mogelijk de bestaande routering hiervoor aan te passen naar de nieuwe werkwijze. Hiervoor kun je contact opnemen met helpdesk@care.nl, of gebruik maken van ons contactformulier.

• Tree-select binnen Sitebox

Wanneer je ergens een Sitebox-item wilt toevoegen, doe je dit meestal door het item in een menu te selecteren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een afbeelding in een artikel, of het koppelen van een pagina aan een navigatie-item.

In dit geval kun je alleen de item's zelf koppelen/toevoegen en niet de map waarin dit item zit. Je kon de map altijd wel selecteren, maar om de map te openen moest je echt op het +je klikken.

In deze release hebben we dit aangepast waardoor een map automatisch opent als je hierop klikt.

Omdat je in het hoofdmenu van een module wél wijzigingen kunt aanbrengen aan een map wanneer je deze selecteert, is het hier niet gewijzigd.

Bugfixes

• Zoeken binnen de module Redirects

Wanneer je binnen de module Redirects gebruik maakte van de 'uitgebreid zoeken' functie, werd bij het zoeken naar een woord/naam altijd de gehele lijst van redirects getoond. Er werd dus niet goed gefilterd.

We hebben dit probleem opgelost waardoor je wanneer je uitgebreid wilt zoeken je zowel op verwijzing als op doelpagina kunt zoeken.