De release notes voor Gemeentebox 1.27 met ondersteuning voor de DigiD SAML koppeling.

Release date: 13-04-2022


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

 • Ondersteuning DigiD SAML koppeling

  Op dit moment wordt er in de gemeentelijke website gebruik gemaakt van een Digid aansluiting welke gebruik maakt van het CGI koppelvlak. Vanaf 4 december 2022 is het verplicht gebruik te maken van 2-staps verificatie wanneer we gebruik maken van dit koppelvlak.

  Daarnaast heeft Logius bij ons aangegeven dat het CGI koppelvlak wordt uitgefaseerd. Deze zal na 4 december 2022 op redelijk korte termijn dus ook niet meer ondersteund worden. 

  Daarom is er door ons voor gekozen om niet verder te ontwikkeling aan de benodigde 2-staps verificatie voor het CGI koppelvlak. In plaats daarvan worden alle huidige koppelingen vóór 4 december omgezet naar het SAML koppelvlak. In deze release is hier ondersteuning voor toegevoegd. 

  Wij benaderen iedere gemeente waar dit van toepassing is individueel om deze migratie te starten en op tijd af te kunnen ronden.

 • Beperkte toegang voor kennisbank items

  Er kunnen verschillende redenen zijn dat er in de kennisbank van Intranet 2.0 producten worden aangemaakt welke vervolgens niet zichtbaar moeten zijn op het intranet.

  Denk bijvoorbeeld aan producten die zijn aangemaakt om aanvullende prijzen toe te voegen aan een formulier.

  Dit kan geregeld worden door een afwijkende toegang voor het product in te stellen.

  Het onbedoelde effect hiervan is dat op de website dit product ook niet meer gebruikt kan worden. Dat is niet de bedoeling. Daarom hebben we een wijziging aangebracht waardoor de instellingen voor afwijkende toegang van een Intranet 2.0 product niet langer worden gesynchroniseerd.Gerelateerde onderwerpen: