De release notes voor Sitebox Framework 4.14 met het plaatsen van YouTube video's zonder dat hierbij cookies worden geplaatst.

Release date: 18-10-2022

Op deze pagina:

Wijzigingen

Plaatsen van YouTube video's zonder cookies

Standaard plaatst een embedded YouTube video (tracking) cookies die niet AVG-proof zijn.

Wel is het mogelijk om de video te embedden in ‘enhanced privacy modus’. Dit betekent dat je in de URL youtube.com vervangt door youtube-nocookie.com. Hierop waren onze videospelers nog niet ingericht.

We hebben een wijziging aangebracht waardoor het mogelijk is gemaakt standaard de ‘enhanced privacy modus’ te gebruiken voor YouTube video's die met de functie 'video toevoegen' worden geplaatst.

Hiervoor zou ook meteen de CSP-headers aangepast moeten worden, zodat deze domeinnaam wordt geaccepteerd in plaats van de originele.

Dit betekent wel dat YouTube video's die handmatig zijn geplaatst met de embed code die je op de YouTube website kun genereren helaas niet meer zullen werken. Je kunt deze opnieuw plaatsen met de functie 'video toevoegen' in de invoegbalk.

Wil je dat je YouTube video's standaard in ‘enhanced privacy modus’ worden geplaatst? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Verwijderen verouderde Javascript library

Voor date-picker velden wordt de date-picker van de browser zelf gebruikt. Internet Explorer 11 had geen eigen date-picker. Daarom werd voor IE11 een Javascript library gebruikt.

Internet Explorer 11 wordt niet langer ondersteund. Daarom is deze Javascript library niet langer noodzakelijk. De Javascript library was verouderd, wat beveiligingsrisico's met zich meebrengt. Daarom hebben we deze verwijderd.