De release notes voor Sitebox Framework 4.19 met performance verbeteringen en het opruimen van verouderde en ongebruikte code.

Release date: 24-08-2023

Op deze pagina:

Wijzigingen

Update brondata

Dit is een reguliere update van de brondata die wij gebruiken voor internationalisering en lokalisatie van het CMS. Dit betekent dat de landenlijst up-to-date is en dat bijvoorbeeld datums in het juiste Nederlandse formaat worden getoond. In deze update zitten geen significante wijzigingen voor Nederlands, Engels of Duits.

Ondersteuning IBAN-rekeningnummer

Er is ondersteuning toegevoegd voor IBAN-rekeningnummers uit Mongolië, Nicaragua en Somalië.

Verbeteren code

Er zijn verschillende codeverbeteringen toegevoegd op de achtergrond. Het gaat hierbij om:

• Het opschonen van verouderde en ongebruikte code.
  • Performance verbeteringen.
  • Bestaande code bijwerken naar nieuwe standaarden. Hierbij gaat het vooral om de implementatie van een nieuwere PHP-versie.

Als eindgebruiker van Sitebox zul je hier niets van merken.

Oude video players

We hebben oude video players verwijderd. Er wordt nu altijd gebruik gemaakt van de HTML5 video player. Voor video's met moderne videoformaten werd deze player al gebruikt. Ook hier gaat het dus eigenlijk over het opruimen van verouderde en ongebruikte code.

SAML

SAML is de techniek die gebruikt wordt voor inloggen/authenticatie van verschillende diensten. Voor meerdere diensten hadden we een aparte eigen koppeling gemaakt. Deze zijn nu samengevoegd tot één koppeling, zodat deze beter onderhouden kan worden.

SOAP-koppelingen

Er is voortaan ondersteuning voor “complex type extensions” bij SOAP-koppelingen.

Bugfixes

ETag

ETag is een cachingmechanisme. Deze werkte niet helemaal juist. Dit cachingmechanisme staat standaard niet aan, dus onze gebruikers hebben hier geen hinder van ondervonden. Als dit in de toekomst gebruikt gaat worden, voldoet het weer aan de standaard en zal het ook goed werken.

A5 PDF-documenten

We hebben een probleem opgelost waarbij het maken van A5 PDF-documenten, deze verkeerde afmetingen hadden (groter dan A5). Deze mogelijkheid werd niet actief gebruikt.

Foutmeldingen

Een van de optimalisatie verbeteringen uit de vorige release leverde een aantal foutmeldingen op. Deze zijn nu opgelost. De foutmeldingen hebben geen effect gehad op de functionaliteit van onze eindgebruikers.

Mail headers

In de e-mailheaders van mail die werd gestuurd vanuit Sitebox of vanuit websites, werd een verkeerd regeleinde gebruikt. Dit was een oplossing voor een oud probleem in PHP. De verkeerde regeleinde is aangepast naar het juiste regeleinde conform de standaard.

Eindgebruikers hebben hier geen hinder van ondervonden. Dit probleem gaf alleen problemen bij specifieke mailsoftware op de server die tot op heden niet werd gebruikt.