De release notes voor Sitebox CMS 5.20 met hierin de mogelijkheid om bestanden met globale toegangsbeperkingen te laten cachen.

Release date: 24-08-2023

Op deze pagina:

Wijzigingen

Caching van bestanden

Om ervoor te zorgen dat je sneller kunt wisselen tussen pagina’s kan je browser afbeeldingen tijdelijk opslaan. Dat noemen we caching. Wanneer je bijvoorbeeld in het nieuwsoverzicht afbeeldingen gebruikt hoef je niet steeds al die afbeeldingen opnieuw te laden.

Hiervoor moet de browser wel weten welke afbeeldingen op deze manier moeten worden opgeslagen.

Voor bestanden waarvoor globaal de toegang is ingesteld werd dit niet correct ingesteld waardoor de bestanden niet werden gecached. Dit komt alleen voor bij het Intranet in de Cloud.

We hebben een wijziging aangebracht waardoor de browser toch de opdracht krijgt om de afbeeldingen te cachen.

Oude video players

We hebben oude video players verwijderd. Er wordt nu altijd gebruik gemaakt van de HTML5 video player. Voor video's met moderne videoformaten werd deze player al gebruikt. Ook hier gaat het dus eigenlijk over het opruimen van verouderde en ongebruikte code.