De release notes voor Sitebox CMS 5.22.

Release date: 09-01-2024

Wijzigingen

Redirects

Het instellen van een redirect in de redirectmodule werkt alleen als er geen gepubliceerde pagina is met dezelfde URL. Hier werd echter nog niet gekeken naar een eventueel ingestelde planning. Als een pagina dus gepubliceerd was, maar gepland om offline te gaan vanaf een bepaalde datum, werd na die offlinedatum alsnog geen redirect uitgevoerd. Dat maakt het plannen van redirects lastig.

Dat is nu opgelost dat er naast het controleren of een pagina bestaat, ook wordt gecontroleerd of die pagina online is gepland.

Ondersteuning voor lege paragrafen hersteld

Met Sitebox CMS 5.21 hebben we een aanpassing doorgevoerd die ongewenste niet-afbreekbare spaties (de   HTML-entiteit) verwijderde uit tekst. Dit had echter als negatief gevolg dat een lege paragraaf ook geen   meer bevatte en daardoor niet meer getoond werd.

Deze functionaliteit hebben wij hersteld.

Let wel. Hier gebruik van maken is niet toegankelijk volgens de WCAG. Voor onze gemeentelijke klanten verwijderen wij nog steeds automatisch lege paragrafen uit de content van de website.

Bugfixes

Plakken attributen objectenmodule

In release Sitebox CMS 5.21 hebben we de mogelijkheid toegevoegd om attributen van de objectenmodule te kopiëren en plakken. Dit werkte niet in Mozilla Firefox door strenge veiligheidseisen rondom gebruik van kopieer- en plakfuncties.

Hiervoor is een oplossing gemaakt zodat er bij het plakken een vrij invoerveld is om handmatig in te plakken met Ctrl+v.

Vacaturemodule

In de sollicitatiemodule van de Sitebox banenmarkt, trad een fout op als bij een sollicitatie wel een land is gekozen (als onderdeel van het adres), maar de sollicitant geen nationaliteit heeft gekozen. Die fout is hersteld.