De release notes voor Sitebox CMS 6.0.0 met hierin de nieuwe uitstraling van het CMS.

Release date: 07-02-2024

Op deze pagina:

Sitebox 6

Het is zover! Sitebox heeft een nieuwe, modernere uitstraling. Het hele CMS heeft een flinke opfrisronde gehad. De verschillende onderdelen zijn duidelijker en hebben een ruimere opzet. Ook zijn er een aantal mogelijkheden bij gekomen.

We geven je graag een impressie van de nieuwe styling, en een overzicht van wat er is veranderd.

Dashboard Sitebox 6

Nieuw in deze release

Content verslepen

Het is voortaan mogelijk om een contentblok te verslepen met drag & drop. Hiervoor klik je op het onderdeel dat je wilt verslepen, en houd je de muis ingedrukt. Vervolgens sleep je het item naar de juiste plek. Wanneer het item naar de juiste plek is gesleept, laat je de muisknop los. Het item staat nu op de nieuwe plek op de pagina:

Ok & publiceren

De knoppen 'Ok' en 'Ok & publiceren' gaven nog wel eens wat verwarring. Daarom hebben we deze knoppen aangepast en de volgorde veranderd.

Ok heet voortaan 'Concept opslaan'. Ok & publiceren heet voortaan gewoon 'Publiceren':

Inloggen via Azure

We hebben een nieuwe login-module waarbij het mogelijk is om in te loggen via Azure. Dit moet natuurlijk wel eerst nog worden ingesteld voor jouw organisatie.

Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Bestanden en Afbeeldingen downloaden

De modules 'Downloadbare bestanden' en 'Afbeeldingen' hebben een nieuwe knop 'Downloaden'.

Met deze knop kun je het bestand of de afbeelding downloaden naar je eigen apparaat, zonder dat je hiervoor eerst de afbeelding hoeft te openen in een aparte browser-pagina.

Snelmenu via rechter muisknop

Wanneer je met je rechter muisknop klikt op een item, krijg je voortaan een snelmenu te zien met de mogelijke opties voor dat item.

Preview in nieuw tabblad

Je kunt de preview van een pagina meteen openen vanuit het overzicht. Het is hiervoor niet meer nodig om de pagina eerst te openen via de knop 'Bewerken'. De pagina opent in een nieuw tabblad.

Pagina details

Je kunt nu ook een aantal details over de pagina inzien vanuit het overzicht, inclusief een preview, wanneer je kiest voor de optie 'Details'.

Er opent een pop-up met drie tabbladen. Hier vind je algemene informatie over de pagina, een voorbeeld van de pagina, en de eigenschappen van de pagina. Je kunt de details ook openen wanneer je geen rechten hebt om de pagina te bewerken.

Aparte instellingen voor taal en notatie

Het was al mogelijk om de taal van Sitebox in te stellen als Engels of als Nederlands. Wanneer je de Engelse taal instelde, werd de notatie van verschillende onderdelen meteen ingesteld als Amerikaans Engels. Dit betekende dat de datum werd genoteerd als MM-DD-YYYY, en cijfers als 1,000.00

In Sitebox 6 kun je de notatie apart van de taal instellen. Zo kies je bijvoorbeeld voor de Engelse taal, maar de Nederlandse notatie.

Inloggen als andere gebruiker

Het is voor medewerkers van CARE voortaan mogelijk om in te loggen als een andere gebruiker. Dit maakt het makkelijker voor ons om problemen op te lossen, of te testen of bepaalde rechten goed staan. Vooralsnog kunnen alleen de medewerkers van CARE deze functie gebruiken. Mogelijk komt deze optie later ook beschikbaar voor Administrators.