De release notes voor Sitebox CMS 5.12 met onder andere een toegankelijkheidsverbetering voor formulieren en de nieuwe Sooqr/Spotler API.

Release date: 10-04-2024


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

Nieuwe Sooqr/Spotler API

Sooqr/Spotler heeft een nieuwe API om zoekresultaten binnen te halen.

Door de nieuwe API te gebruiken, wordt ook een probleem opgelost waarbij push- en tagwords alleen effect hebben op de zoekrestulaten pop-up, en niet op de zoekresultatenpagina.

We zijn de nieuwe API aan het testen, en zodra dit mogelijk is, zullen we alle onze Sooqr/Spotler-gebruikers overzetten naar de nieuwe API.


Voor het gebruik van deze API waren wijzigingen nodig aan Gemeentebox.


Toegankelijkheidsverbeteringen

Succescriterium 3.3.1 Fout identificatie

Uit een recent toegankelijkheidsonderzoek is gebleken dat de standaard foutmelding die we in een formulier tonen wanneer een verplicht veld niet is ingevuld niet helemaal correct is: 


Het veld "Naam veld" is niet (goed) ingevuld. 


Deze foutmelding werd eerder wel goedgekeurd. We hebben bij het leeglaten van een verplichte vraag de melding aangepast naar: 


Het verplichte veld "Naam veld" is niet ingevuld.


Wijzigingen

Volgorde toptaken

De volgorde van toptaken kan worden aangepast binnen de module ‘Toptaken’. Wel is het belangrijk dat dit alleen gebeurt binnen de juiste map. 


Het was ook mogelijk om de volgorde van de toptaken aan te passen vanuit de map ‘Alle toptaken’. Deze mogelijkheid hebben we verwijderd.


Bugfixes

Online regelen in de productenmodule

De productenmodule toont in de kolom ‘online regelen’ of er een online formulier aan het product gekoppeld is. 


Hier werd een vinkje getoond als er minimaal 1 veld in het tabblad ‘Online regelen’ was ingevuld, waardoor het soms leek dat een product een gekoppeld online formulier had, terwijl dit niet het geval was. 


Het vinkje wordt nu alleen maar gezet wanneer er een formulierpagina is geselecteerd, of wanneer er een externe URL is ingevuld.


Gerelateerde onderwerpen: