De release notes voor Sitebox CMS 6.0.4 met onder andere de mogelijkheid om de teksteditor te gebruiken in de parameters van een widget.

Release date: 13-06-2024

Op deze pagina:

Nieuw in deze release

Teksteditor mogelijk als parameter van een widget

In release Sitebox CMS 5.17 hebben we nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor de parameters van widgets.

Waar eerder alleen een tekstvlak met meerdere regels mogelijk was, is het sinds die release ook mogelijk om in de parameters gebruik te maken van meerkeuze opties, checkboxes, datum selectie, item selectie, etc.

Aan deze mogelijkheden is nu de teksteditor toegevoegd. Naast het invoeren van platte tekst in een tekstveld of een tekstvlak met meerdere regels, is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van een teksteditor.

Eerder was het toevoegen van opgemaakte tekst aan een widget alleen mogelijk door een artikel te selecteren.

Wil je een van de parameters van je widget graag laten aanpassen naar een teksteditor? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier. We kijken graag me je naar de mogelijkheden.

Wijzigingen

Wachtwoord wijzigen bij SSO

Bij het inloggen met SSO gebruik je geen Sitebox wachtwoord meer. Daarom zijn deze velden in de profielinstellingen uitgeschakeld wanneer je via SSO bent ingelogd. Wanneer 2FA staat ingesteld via SSO, wordt de mogelijkheid om 2FA aan je Sitebox account toe te voegen ook niet meer getoond.

Inventarisatie Flash-gebruik

Adobe Flash is een computerprogramma waarmee animaties, (korte) webvideo's en webapplicaties (zoals spelletjes en gehele websites) gemaakt kunnen worden. Dit programma is verouderd, en wordt al enige tijd niet meer ondersteund door Adobe.

Op websites van onze gemeentelijke klanten wordt geen Flash gebruikt.

Voordat we de Flash functionaliteit volledig uit Sitebox kunnen verwijderen, is het belangrijk dat we zeker weten dat er op geen enkele website meer Flash wordt gebruikt.

We hebben een stukje code toegevoegd om hier een inventarisatie van te maken.

CARE Gebruikersaccounts

De individuele CARE-medewerkers loggen voortaan in via SSO. Dit betekent dat je deze accounts niet meer terugziet in de groep ‘Super users’ in de module ‘Sitebox gebruikers’.

Bugfixes

Pagina templates

In release Sitebox CMS 6.0.3 hebben we een probleem opgelost waarbij meerdere templates konden worden geselecteerd voor een pagina, wanneer er binnen één installatie zowel templates binnen Sitebox als buiten Sitebox worden beheerd.

Deze oplossing leverde een nieuw probleem op: Wanneer er een template is geselecteerd voor een pagina, en er wordt op een andere plek in de pagina een selectie gemaakt, dan werd de template ook gedeselecteerd.

Denk bijvoorbeeld aan het selecteren van een widget in de pop-up ‘widget toevoegen’ wanneer je een nieuwe widget aan een pagina wilt toevoegen.

Bij het opslaan van de pagina kreeg je een melding dat er een template geselecteerd moest worden.

Dit probleem is nu opgelost.

Gebruikersgroepen bij SSO

Door de manier waarop Sitebox omging met gebruikersgroepen bij inloggen met SSO, kon het voorkomen Sitebox de gebruikersgroepen waarvan een gebruiker lid was niet meer herkende. De gebruiker had hierdoor geen toegang tot de modules.

Dit probleem is opgelost.

Drag-en-drop items verslepen op een pagina

We hebben een probleem opgelost waarbij de styling van een webpagina ervoor kon zorgen dat de drag-en-drop functionaliteit binnen de pagina-editor niet werkte.