De release notes voor Gemeentebox 1.42.0 met onder andere het loggen van inlogpogingen, RSS-feeds voor downloadbare bestanden.

Release date: 06-08-2024

Op deze pagina:

Toegankelijkheidsverbeteringen

Succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Sommige formulier functies hebben een pop-up venster, zoals het tussentijds opslaan van formulieren, of het verlengen van de DigiD sessie. Deze vensters krijgen in de code de rol 'alert'.

Hoewel de meldingen binnen deze vensters deze rol mogen krijgen, is dat eigenlijk niet de bedoeling voor het gehele venster.

We hebben een wijziging aangebracht die deze rol aan de meldingen geeft. Het venster krijgt voortaan de juiste rol 'dialog'.

Wijzigingen

Bestemmingsplannen zonder dossierstatus

In release Gemeentebox 1.41.0 is de nieuwe API voor Ruimtelijke plannen gereleased.

Bij de implementatie voor een van onze klanten bleek dat de API ook de ruimtelijke plannen ophaalt die bij de overgang van de WRO naar de Wro in de nieuwe stijl zijn aangemaakt, maar eerder niet in het manifest stonden.

Deze plannen hebben wel een hoofdstatus, maar geen dossier status. Dit leverde een probleem op, omdat de plannen worden gesorteerd op dossierstatus.

We hebben een wijziging aangebracht, waardoor deze plannen toch verwerkt kunnen worden in het overzicht op basis van de hoofdstatus.