De release notes voor Gemeentebox 1.19 met onder andere wijzigingen ten behoeven van het DigiD-assessment december 2020.


Op deze pagina:


Wijzigingen

 • Synchronisatie met iBabs

  Op verzoek van iBabs zijn er door ons wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zorgden ervoor dat de synchronisatie niet meer ging zoals we zouden willen.

  In het kort werkte het in het verleden als volgt:

  • 1x per dag werd de gehele lijst ververst.
  • Meerdere keren per dag werden wijzigingen van de afgelopen x uur opgehaald

  Het verversen van de gehele lijst kost ontzettend veel rekenkracht. Doordat we voor alle gemeenten 1x per dag de lijst verversten, was dit een enorme belasting voor de servers van iBabs. Zij hebben ons daarom gevraagd dit nog maar 1x per maand te doen.

  Hiermee zijn een tweetal problemen aan het licht gekomen:

  1. We krijgen meerdere keren per dag de wijzigingen door van de afgelopen x uur. Het verwijderen van een document of vergadering is geen wijziging. iBabs stelt ons hier niet van op de hoogte in de tussentijdse updates.
  2. De code voor tussentijdse updates haalde nieuwe documenten niet altijd juist op, alleen gewijzigde documenten.

  In de vorige release, Gemeentebox 1.18, is probleem 1 opgelost.

  Probleem 2 is in deze release opgelost.

 • Vervangen PKI-overheidscertificaten

  Omdat de PKI-overheidscertificaten gefaseerd werden vervangen, hadden de gemeentelijke websites tijdelijk ondersteuning voor de oude certificaten. Nu alle certificaten zijn vervangen door het nieuwe certificaat is de ondersteuning voor oudere certificaten verwijderd.

 • Datepicker

  In het verleden gebruikte de datumvelden in formulieren op de website een standaard datepicker. Deze datepicker was niet compatible met de standaarden van het DigiD-assessment. We hebben een aanpassing gedaan waardoor deze datum velden gebruik maken van de datepicker van de browser zelf. Deze is ook beter bruikbaar op mobiele apparaten. Hierdoor ziet de datepicker er niet meer hetzelfde uit in iedere browser en is deze niet customizable.

  In Gemeentebox is de datepicker van de browser ingesteld als standaard voor alle formulieren.


Gerelateerde onderwerpen: