Of een item gepubliceerd is, zie je aan het vlaggetje. Deze kan rood, geel, of groen zijn.


Op deze pagina:


De planning van je item

Je kan aan het wekkertje zien of er een planning geldt voor het item. Wanneer je met je muis op het wekkertje gaat staan kun je ook nog zien wat deze planning is.


icoon grijs klokje
Er is geen planning ingesteld.
icoon rood klokje
Er is een planning ingesteld en het item staat op dit moment niet online. Het item gaat of in de toekomst online, of is in het verleden offline gegaan.
icoon groen klokje
Er is een planning ingesteld en het item staat op dit moment online.



Let op! Wanneer je de planning op een map instelt in plaats van op een item, dan is dit niet zichtbaar in het overzicht. Wel geldt deze planning voor alle items binnen de map. Het valt dus niet op dat er een planning aanwezig is. Daarom adviseren we niet om planning in te stellen op map niveau!

Een nieuwe planning instellen

Wanneer je nieuwe planning wilt instellen, selecteer het item en klik bij 'meer' op  'Planning aanpassen':



In het pop-up menu kun je de planning instellen door op het 'vinkje' te klikken bij 'Altijd online'. Er staat nu een  'kruisje'.



Je kunt de planning instellen door de datum en tijd waarop het item online en offline gaat aan te passen. Klik op 'OK'.



Wanneer je enkel een online moment wilt inplannen, laat je de offline datum en tijd leeg. Wanneer je enkel een offline moment wilt inplannen, laat je de online datum en tijd leeg.


Let op! Planning werkt alleen voor gepubliceerde items. Je item moet dus een  groen vlaggetje hebben!


Wanneer je item pas later live moet komen te staan, betekent dit dat je éérst de planning instelt en daarna pas het item publiceert. Als je dit niet doet, dan komt het item al eventjes online te staan.


Vooral wanneer je items plaatst waar een melding of een RSS-feed aan gekoppeld is, kan dit vervelend zijn.


De planning verwijderen of aanpassen

Wanneer je de planning wilt aanpassen of verwijderen, selecteer het item en klik bij 'meer' op  'Planning aanpassen':



In het pop-up menu kun je de planning uitzetten door op het 'kruisje' te klikken bij 'Altijd online'. Er staat nu een  'vinkje'. Klik op 'OK'.



Je kunt de planning aanpassen door de datum en tijd waarop het item online en offline gaat aan te passen. Klik op 'OK'.



Gerelateerde onderwerpen: