De release notes voor Sitebox Framework 4.6 met onder andere: Toevoegen van een datepicker voor Internet Explorer en OS Safari.

Op deze pagina:

Merkbare wijzigingen

• Datepicker

In het verleden gebruikte de datumvelden in formulieren op de website een standaard datepicker. Deze datepicker was niet compatible met de standaarden van het DigiD-assessment.

In de releases Gemeentebox 1.19 en Sitebox Framework 4.5 hebben een aanpassing gedaan waardoor deze datum velden gebruik maken van de datepicker van de browser zelf.

Omdat Internet Explorer en OS Safari geen inherente datepicker hadden, kon er in deze browsers geen gebruik van worden gemaakt.

In deze release is een datepicker toegevoegd die kan worden gebruikt wanneer de browser geen eigen datepicker heeft. De datepicker kan dus weer in alle browsers worden gebruikt.

Niet-merkbare wijzigingen

In deze release zijn een aantal wijzigingen opgenomen die voor de gebruiker niet merkbaar zijn. Het gaat hierbij om wijzigingen die ervoor zorgen dat Sitebox voldoet aan de huidige standaarden.

• Javascript aanpassen aan HTML5 standaard

Het attribuut <script type="text/javascript"> is verwijderd uit de javascripts.

Het attribuut geeft aan welke programmeertaal gebruikt wordt in het script. Omdat javascript de standaard is, is het niet langer nodig deze te specificeren in HTML5. Er wordt daarom geadviseerd het overbodige attribuut niet meer te vermelden.

• Sooqr API

Er zijn verbeteringen aangebracht aan de Sooqr API.

• HTTP statuslijst

De HTTP statuslijst is uitgebreid naar de huidige standaard.

Statuscodes worden uitgegeven door een server als reactie op een verzoek van een klant aan de server. Door de lijst up-to-date te houden met de huidige standaard kan optimaal gebruik gemaakt worden van verschillende API's.