De release notes voor Sitebox CMS 5.9 met onder andere: Security fixes, bug fixes en verbeteringen aan de algemene code.


Op deze pagina:


Wijzigingen

 • CSP header

  De CSP header wordt op iedere pagina geplaatst. Wanneer er een redirect plaatsvindt gebeurde dit pas bij aankomst op de nieuwe pagina. Hierdoor was er potentieel een moment waarop er geen CSP header aanwezig was. Dit is aangepast waardoor de beveiliging van de website is verbeterd.

 • Verbetering Javascript

  Op aanbeveling van W3C is het type-attribuut verwijderd bij alle script-tags in de HTML code. Dit attribuut was overbodig.

 • Standaard mail 2FA

  Wanneer de 2FA aanstaat, maar deze door de gebruiker zelf nog niet is ingesteld, krijgt de gebruiker een standaard e-mail met een éénmalige code om in te loggen. In deze e-mail stond een typfout die we hebben gecorrigeerd.

 • Planning instellen

  Wanneer je een planning in wilt stellen voor een item in Sitebox, kun je de datum offline en de datum online instellen met een datepicker. Wanneer je een 'datum online' invult en een 'datum offline', moet de 'datum offline' altijd ná de 'datum online' liggen.

  Bij het vaststellen van de 'datum online' door de datepicker, werd een verkeerd format gebruikt. Wanneer je de 'datum online' instelde als 08-03-2021 kon je bij 'datum offline' alleen kiezen voor een datum vanaf 03-08-2021.

  Deze situatie is nu gecorrigeerd.

 • Ophalen gegevens Google Analytics

  Wanneer er ingesteld is dat op het dashboard van Sitebox een overzicht van de Google Analytics statistieken getoond moet worden, werd deze informatie op het moment van inloggen real-time opgehaald en ingeladen.

  Dit inladen van de statistieken kon soms wat langer duren en je kunt pas verder in Sitebox als het dashboard helemaal is geladen.

  In deze release is een wijziging opgenomen waarbij de statistieken niet meer real-time worden opgehaald, maar standaard één keer per dag in de nacht worden opgehaald. Wanneer er wordt ingelogd in Sitebox worden de statistieken vervolgens ingeladen vanuit de eerder opgehaalde gegevens.

  Op de statistieken zelf zal deze wijziging geen invloed hebben. De getoonde statistieken waren altijd een overzicht tot en met de voorgaande dag. Wel zal deze wijziging invloed hebben op de laadtijd van het Sitebox Dashboard.

Gerelateerde onderwerpen: