De release notes voor Gemeentebox 1.42.1.

Release date: 21-08-2024

Op deze pagina:


Toegankelijkheidsverbeteringen

Succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Sommige formulier functies hebben een pop-up venster, zoals het tussentijds opslaan van formulieren, of het verlengen van de DigiD sessie. Met de release van Gemeentebox 1.42.0 hebben we de rol aangepast van "alert" naar "dialog" en de rol "alert" ingesteld op de Kop 2.


Het introduceren van een rol "dialog" heeft echter nog andere gevolgen, namelijk nieuwe eisen die dan komen kijken. Het probleem was dat er geen toegankelijke naam voor het pop-up venster aanwezig was in de code.


We hebben een wijziging aangebracht die de tekst van de Kop 2 koppelt aan de pop-up met de rol "dialog", waardoor deze een toegankelijke naam krijgt.


Wijzigingen

Bestemmingsplannen

In release Gemeentebox 1.41.0 is de nieuwe API voor Ruimtelijke plannen gereleased.


Tijdens het implementeren van de nieuwe API bij de eerste gemeenten, kwamen een tweetal problemen naar voren:

  1. Als er een verbindingsfout optreedt bij het bevragen van de nieuwe API, kan het voorkomen dat alle bestaande bestemmingsplannen op de website offline worden gehaald. Dat zou alleen moeten voorkomen als een bestemmingsplan daadwerkelijk niet aanwezig meer is.
  2. De deeplink naar het bestemmingsplan op omgevingswet.overheid.nl was niet correct waardoor er een lege pagina werd getoond.

Beide problemen zijn in deze release opgelost.


Gerelateerde onderwerpen: