Met de kenniscontrole kun je de informatie op de website en het intranet laten controleren door de verantwoordelijke collega's.


Op deze pagina:


Goedkeuringsworkflow inschakelen

De goedkeuringsworkflow kan worden ingeschakeld in de module instellingen. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, ga je in deze module naar de tabbladen voor de 'Kenniscontrole' en 'Weten-en-regelen'.


In ieder tabblad kun je de goedkeuringsworkflow apart inschakelen:


Optie met de tekst 'Goedkeuring voor controletaak nodig:' en keuzes ja en nee. Hieronder staat de melding: 'Gebruik de goedkeuringsworkflow voor nieuwe controletaken.'


Let op! De nieuwe goedkeuringsworkflow geldt alleen voor taken die zijn aangemaakt nadat de goedkeuringsworkflow is ingeschakeld. Taken die daarvoor zijn aangemaakt, houden de oude workflow en buttons die daarbij hoorden. 

De verschillende statussen

De goedkeuringsworkflow met verschillende statussen:

  • open
  • gereageerd
  • opgelost
  • gesloten


Afhankelijk van de status vind je de taken in verschillende tabbladen terug in de module taken:


StatusToegewezen persoonMedewerker Kenniscontrole
OpenOpenstaandGedelegeerd
GereageerdIn afwachting reactieOpenstaand
Gedelegeerd
OpgelostIn afwachting reactieOpenstaand
Gedelegeerd
GeslotenArchiefArchief

Status Open

Wanneer de taak nieuw is aangemaakt, is de status van de taak 'Open'. De taak ligt op dat moment bij de persoon aan wie de taak is toegewezen. Deze kan op de taak reageren, of deze voltooien.


Twee buttons. Een met tekst: Reageren. De andere met tekst: Voltooien.


Reageren

Het is altijd mogelijk om te reageren op een taak die aan je is toegewezen. Je kunt dan een opmerking of vraag toevoegen. 


Wanneer de taak openstaat, heeft de toegewezen persoon specifieke opties om te kiezen bij het reageren.



De toegewezen persoon kan dan aangeven niet de juiste contactpersoon te zijn, een vraag stellen, of een opmerking toevoegen. Afhankelijk van de soort reactie verandert de status van de taak, of krijgen de medewerkers Kenniscontrole een bericht:


ReactieGevolg reactie
Ik ben niet de juiste contactpersoonStatus 'Gereageerd'
Ik heb een vraag aan KenniscontroleStatus 'Gereageerd'
Ik wil een opmerking toevoegenStatus blijft 'Open'
Medewerkers Kenniscontrole krijgen een bericht


Voltooien

De toegewezen persoon heeft altijd de mogelijkheid om de taak te voltooien. De taak wordt dan ter goedkeuring aangeboden aan de medewerkers Kenniscontrole voordat deze wordt gesloten. Het is mogelijk om een opmerking toe te voegen, maar dit is niet verplicht. De status verandert naar 'Opgelost'.



Status Gereageerd

Wanneer de status van de taak 'Gereageerd' is, ligt deze bij de medewerkers Kenniscontrole. Deze kunnen de taak wijzigen, deze aan iemand anders toewijzen, of reageren.


Drie buttons. Een met tekst: Wijzigen. De tweede met tekst: Toewijzen aan. De derde met tekst: Reageren.


Wijzigen

Bij het wijzigen van een taak kun je verschillende onderdelen van de taak aanpassen.



Het is slim om de titel en het type niet verder aan te passen. Het aanpassen van de deadline is prima. 


Ook kun je de prioriteit van de taak aanpassen, en deze een hoge prioriteit geven. Taken met een hogere prioriteit komen in een apart lijstje boven de normale taken te staan.



Tot slot kun je de tekst van de taak aanpassen.


Let op! De toegewezen persoon krijgt geen bericht van het wijzigen van de taak en de status verandert niet. Als het belangrijk is dat de toegewezen persoon de wijziging ziet, kun je beter reageren op de taak met een opmerking. Daarvan krijgt de toegewezen persoon wel een melding.


Toewijzen aan

Met de button 'Toewijzen aan' kun je het ticket aan iemand anders toewijzen. De vraag 'Aan wie wil je de taak toewijzen?' is een zoekvenster. Als je begint met typen, krijg je een suggestie. Selecteer de naam van de persoon aan wie je de taak wilt toevoegen, en voeg eventueel een opmerking toe.


Wat de status van een taak ook is, wanneer je de taak toewijst aan een nieuwe persoon, verandert de status van de taak naar 'Open'.



Reageren

De medewerkers Kenniscontrole kunnen altijd reageren op een taak. Je kunt dan een opmerking of vraag toevoegen. 


Wanneer de taak de status 'Gereageerd' heeft, heeft de medewerkers Kenniscontrole specifieke opties om te kiezen bij het reageren.



De medewerker Kenniscontrole kan de vraag meteen beantwoorden, of een opmerking plaatsen en de vraag later beantwoorden. Afhankelijk van de soort reactie verandert de status van de taak, of krijgt de toegewezen persoon een bericht:


ReactieGevolg reactie
Ik wil antwoorden op de vraag van [toegewezen persoon]Status 'Open'
Ik wil een opmerking plaatsen en de vraag later beantwoorden.Status blijft 'Gereageerd'
De toegewezen persoon krijgt een bericht

Status Opgelost

Wanneer de status van de taak 'Gereageerd' is, ligt deze bij de medewerkers Kenniscontrole. Deze kunnen de taak wijzigen, deze aan iemand anders toewijzen, reageren of de taak goedkeuren.


Vier buttons. Een met tekst: Wijzigen. Een met de tekst: Toewijzen aan. Een met de tekst: Reageren. En de laatste met de tekst: Goedkeuren.


Reageren

De medewerkers Kenniscontrole kunnen altijd reageren op een taak. Je kunt dan een opmerking of vraag toevoegen. 


Wanneer de taak de status 'Opgelost' heeft, heeft de medewerkers Kenniscontrole specifieke opties om te kiezen bij het reageren.



De medewerker Kenniscontrole kan de taak heropenen, een vraag stellen aan de toegewezen persoon, of een opmerking plaatsen en de taak later beoordelen. Afhankelijk van de soort reactie verandert de status van de taak, of krijgt de toegewezen persoon een bericht:


ReactieGevolg reactie
Ik wil de taak heropenenStatus 'Open'
Ik heb een vraag voor [toegewezen persoon]Status 'Open'
Ik wil een opmerking plaatsen en de taak later beoordelen.Status blijft 'Opgelost'
De toegewezen persoon krijgt een bericht


Goedkeuren

Met deze button kan de opgeloste taak worden gesloten. Deze krijgt dan de status 'Gesloten'.


Status Gesloten

Wanneer de status van de taak 'Gesloten' is, staat deze alleen nog in het archief. Er zijn geen acties meer mogelijk binnen de taak.


Gerelateerde onderwerpen: