Het dashboard toont informatie over onlangs aangepaste content en de planning. Ook is er ruimte voor statistieken uit Google Analytics.

Op deze pagina:

Op het dashboard vind je informatie over onlangs aangepaste content en de planning. Je kunt altijd weer terugkeren naar het dashboard door linksboven op 'Sitebox' te klikken en vervolgens op 'Dashboard':

Overzicht van het dashboard

Het dashboard is bedoeld om in één oogopslag te zien wat er op je website gebeurt. Dit gaat dan over het gedrag van bezoekers van je website, maar ook wat er achter de schermen in Sitebox gebeurt.

Zo zijn de pagina's die op het punt staan online te gaan of die juist net zijn aangepast af te lezen. Wanneer er met meerdere mensen wordt gewerkt in Sitebox, is ook te zien wie daarvan nog meer zijn ingelogd op dat moment. Tot slot is er ruimte voor webstatistieken die door Google Analytics worden verzameld.

Hieronder zie je de verschillende onderdelen van het Dashboard:

Linkerkolom

1. Links boven vind je een overzicht van alle websites die gekoppeld zijn aan Sitebox. Als je een van deze websites selecteert, toont de rechterzijde van het dashboard gegevens over deze specifieke website.
  2. Meteen onder het overzicht van websites vind je je profiel-informatie. Je naam en het e-mailadres waarmee je bent ingelogd en een link naar 'Mijn profiel'.
  3. Onder je profiel-informatie staat informatie over wie er op dit moment in ingelogd op Sitebox. Dit kunnen collega's zijn, maar ook medewerkers van CARE die bijvoorbeeld bezig zijn met algemeen onderhoud.
  4. Onder in de linkerkolom vind je informatie over Sitebox zelf. Je ziet hier de huidige versie van Sitebox en een link naar deze kennisbank.

Rechterkolom

In de rechterkolom staat informatie over de geselecteerde website.

1. Links zie je de pagina's die recent zijn gewijzigd. Ook kun je zien wie deze pagina heeft gewijzigd, en wanneer dit is gebeurd. Tot slot zie je hier ook of de pagina al is gepubliceerd. Hoe je de publicatiestatus kunt aflezen lees je in het artikel 'De opbouw van Sitebox'
  2. Rechts zie je een overzicht van de pagina's waarbij de publicatiestatus binnenkort wordt aangepast door middel van een planning. Hierbij is zichtbaar of de pagina online of offline zal gaan, en op welke datum. lIn het artikel 'De opbouw van Sitebox' wordt uitgelegd hoe de planning werkt.

Mijn Profiel

'Mijn profiel' opent op het dashboard zelf met twee tabbladen.

Op het tabblad 'Profiel' kun je je persoonlijke gegevens wijzigen zoals je e-mailadres, je naam, de taal- en notatieselectie voor Sitebox, je wachtwoord en de instellingen voor twee factor authenticatie.

Op het tabblad 'Groepen' kun je zien in welke gebruikersgroepen je bent ingedeeld in Sitebox.

Webstatistieken op het dashboard

Webstatistieken worden niet langer getoond op het dashboard.