Het dashboard toont informatie over onlangs aangepaste content en de planning. Ook is er ruimte voor statistieken uit Google Analytics.


Op deze pagina:Op het dashboard vind je informatie over onlangs aangepaste content en de planning. Ook is er ruimte voor statistieken uit Google Analytics. Je kunt altijd weer terugkeren naar het dashboard door linksboven op 'Sitebox' te klikken en vervolgens op 'Dashboard':Overzicht van het dashboard

Het dashboard is bedoeld om in één oogopslag te zien wat er op je website gebeurt. Dit gaat dan over het gedrag van bezoekers van je website, maar ook wat er achter de schermen in Sitebox gebeurt.

Zo zijn de pagina's die op het punt staan online te gaan of die juist net zijn aangepast af te lezen. Wanneer er met meerdere mensen wordt gewerkt in Sitebox, is ook te zien wie daarvan nog meer zijn ingelogd op dat moment. Tot slot is er ruimte voor webstatistieken die door Google Analytics worden verzameld.

Hieronder zie je de verschillende onderdelen van het Dashboard:Linkerkolom

  1. Links boven vind je een overzicht van alle websites die gekoppeld zijn aan Sitebox. Als je een van deze websites selecteert, toont de rechterzijde van het dashboard gegevens over deze specifieke website.
  2. Meteen onder het overzicht van websites vind je je profiel-informatie. Je naam en het e-mailadres waarmee je bent ingelogd en een link naar 'Mijn profiel'.
  3. Onder je profiel-informatie staat informatie over wie er op dit moment in ingelogd op Sitebox. Dit kunnen collega's zijn, maar ook medewerkers van CARE die bijvoorbeeld bezig zijn met algemeen onderhoud.
  4. Onder in de linkerkolom vind je informatie over Sitebox zelf. Je ziet hier de huidige versie van Sitebox en een link naar deze kennisbank.


Rechterkolom

  1. In de rechterkolom staat informatie over de geselecteerde website. Bovenin zie je de webstatistieken die door Google Analytics verzamelt. Rechts boven vind je ook de link naar Google Analytics zelf, waar je meer statistieken kunt vinden. De statistieken zie je natuurlijk alleen als je website is gekoppeld aan Google Analytics.
  2. Onder de webstatistieken staat informatie over wat er in Sitebox gebeurt. Je vindt hier een overzicht van de meest recente wijzigingen aan webpagina's. Ook kun je hier terugzien welke pagina's binnenkort offline of online gaan door een ingestelde planning.


Mijn Profiel

'Mijn profiel' opent op het dashboard zelf met twee tabbladen.Op het tabblad 'Profiel' kun je je persoonlijke gegevens wijzigen zoals je e-mailadres, je naam, de taalselectie voor Sitebox, je wachtwoord en de instellingen voor twee factor authenticatie. 

Op het tabblad 'Groepen' kun je zien in welke gebruikersgroepen je bent ingedeeld in Sitebox.


Webstatistieken op het dashboard

Als de website is gekoppeld aan Google Analytics zie je op het dashboard ook verschillende webstatistieken.

Deze statistieken vertellen je informatie over je website. Denk bijvoorbeeld aan het totale aantal bezoekers per dag, of het gemiddelde aantal bezoekers per dag. Ook zie je hoe deze bezoekers op je website terecht zijn gekomen. Via een zoekmachine, rechtstreeks, of via een link op een andere website? Er is een overzicht te vinden van webpagina's die naar je website verwijzen, en een overzicht van je meest bezochte webpagina's.

Je kunt deze informatie gebruiken om je website zo efficiënt mogelijk te maken.

Heb je niet voldoende aan de webstatistieken in Sitebox? Je kunt altijd meer informatie opvragen door bij Google Analytics zelf in te loggen.

Niet iedere Sitebox-website is gekoppeld aan Google Analytics. Als jouw website geen Google Analytics gebruikt zie je de volgende melding in plaats van de webstatistieken:


schermafbeelding van de foutmelding er zijn geen statistieken beschikbaar voor deze website. Er is geen Google Analytics traceercode ingegeven voor deze website. Als op uw website statistieken worden bijgehouden met Google Analytics, kan Sitebox deze statistieken hier tonen.


Gerelateerde onderwerpen