Informatie over de verschillende standaard modules die in Sitebox beschikbaar zijn.

Op deze pagina:

In het hoofdmenu zijn alle modules binnen Sitebox verdeeld in onderwerpen. De meest standaard onderwerpen zijn Sitebox, Website, Media, Gebruikers en Data.

In dit artikel geven we een snelle uitleg van de standaard modules binnen Sitebox.

Voor informatie over modules die beschikbaar zijn voor gemeentelijke websites en intranetten kun je meer informatie vinden op andere delen van de kennisbank:

Sitebox

Binnen het onderwerp Sitebox vind je 3 'modules'. Dit zijn eigenlijk geen echte modules. Het gaan om de volgende drie onderwerpen:

Dashboard

Op het dashboard vind je informatie over onlangs aangepaste content en de planning. Een uitgebreide beschrijving van al deze informatie vind je in het artikel 'Het Sitebox dashboard'.

Profiel

In het profiel kun je verschillende instellingen aanpassen die alleen voor jou persoonlijk gelden, zoals je paswoord, of de taal waarin je Sitebox wilt tonen.

Meer informatie over je profiel vind je in het artikel 'Het Sitebox dashboard'.

Informatie over het wijzigen van je wachtwoord vind je in het artikel 'De eerste keer inloggen in Sitebox'.

Berichtencentrum

In het berichtencentrum kunnen berichten staan over Sitebox zelf. Het berichtencentrum wordt al enige tijd niet meer gebruikt om informatie te delen. Voor de meeste gebruikers zal het berichtencentrum leeg zijn. Wel kan het zijn dat we in de toekomst weer gebruik zullen maken van het berichtencentrum.

Website

Structuur en pagina's

In de module Structuur en pagina's kun je pagina's creëren binnen je website. Het is mogelijk om meerdere websites te beheren binnen deze module. Zo heb je makkelijk overzicht over de pagina's op je hoofd website, maar ook de pagina's op je subsite.

In het overzicht zie je ook welke pagina's live staan, en welke nog niet.

Navigatie

De navigatiemodule is bedoeld om je verschillende menu's in te richten. Ook hier kun je de menu's van meerdere websites in één overzicht beheren.

Artikelen

Hoewel je content in de module Structuur en pagina's rechtstreeks kunt toevoegen aan een pagina, kan dit ook met een artikel.

Wanneer je content op een pagina wilt plannen, of wanneer je een stukje tekst op meerdere pagina's laat terugkomen, kun je gebruik maken van een artikel.

Ook kunnen artikelen worden gebruikt zodat je als gebruiker content kunt aanpassen op plekken waar dat normaal gesproken niet kan. Denk bijvoorbeeld aan een stukje tekst in een formulier, dat jaarlijks moet worden aangepast.

Nieuws

Wanneer we een oplossing voor je hebben gemaakt waarbij er een nieuwsoverzicht wordt getoond, kun je de nieuwsberichten toevoegen en beheren in de nieuwsmodule.

Op basis van de artikelen die je hier toevoegt, wordt er automatisch een pagina met het nieuwsbericht aangemaakt.

Activiteiten

Wanneer we een oplossing voor je hebben gemaakt waarbij er een overzicht wordt getoond met activiteiten, kun je deze toevoegen en beheren in de activiteitenmodule.

De activiteiten verschijnen automatisch in het overzicht.

Meldingen

De module meldingen is bedoeld om een melding op alle pagina's van je website te zetten. Bijvoorbeeld dat je een telefoonstoring hebt. Je kunt een planning aan de meldingen meegeven, zodat deze automatisch weer van je pagina verdwijnen.

De melding wordt alleen getoond wanneer hier styling voor aanwezig is op je website.

Feeds

Met de module feeds kun je feeds creëren van activiteiten, nieuws, blogs of downloadbare bestanden. Je kunt zelf kiezen of het een RSS- of een Atom-feed wordt.

Met een feed kan een bezoeker van je website zich abonneren op content, en weet men wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is.

Objecten

De objectenmodule is een maatwerk module. Hierin kunnen we maatwerk oplossingen voor je inrichten waarvoor de andere modules geen uitkomt bieden.

Redirects

In de redirect module kun je tijdelijke en permanente redirects instellen. Bijvoorbeeld als een pagina op je website is verhuisd, maar ook wanneer je een pagina een verkorte URL wilt geven.

Hier lees je meer over in ons artikel 'De URL van je webpagina'.

Media

Afbeeldingen

In de module afbeeldingen beheer je afbeeldingen die je op je website gebruikt. Deze afbeeldingen kun je toevoegen rechtstreeks op bijvoorbeeld een pagina of in een artikel, maar deze worden altijd in deze module opgeslagen.

De module heeft simpele bewerkingsfuncties om de afbeeldingen aan te passen.

Video's

Video's die je uploadt in Sitebox worden in deze module beheerd. Binnen de module kunnen geen aanvullende bestanden worden toegevoegd aan de video's. Ook heeft de module geen bewerkingsfuncties. Wanneer je hier behoefte aan hebt, zijn er wel mogelijkheden om bijvoorbeeld een Youtube video op je website te gebruiken. Die video's vind je niet terug in de module video's.

Downloadbare bestanden

In de module downloadbare bestanden worden alle bestanden beheerd die je op je website plaatst.

Binnen de module is ook informatie beschikbaar over hoe vaak het bestand daadwerkelijk wordt gedownload. Dit download log is optioneel, en wordt alleen op aanvraag toegevoegd.

Gebruikers

Sitebox gebruikers

Binnen deze module beheer je wie er toegang hebben tot het CMS, en hiermee je website kunnen aanpassen.

Geregistreerde bezoekers

Binnen deze module beheer je wie er toegang heeft tot de voorkant van je website. Deze module wordt alleen gebruikt wanneer je een beveiligd gedeelte op je website hebt, waarop een gebruiker moet inloggen.

Data

Formulier Data

De module formulier data werd in het verleden gebruikt om een back-up van ingevulde formulieren op te slaan. In verband met de AVG worden er niet langer persoonsgegevens in deze module opgeslagen. Wel kan de module nog worden gebruikt voor andere oplossingen, zoals de antwoorden die worden gegeven op een poll.