Met productplanning kun je de automatisch getoonde meeneem- en kosteninformatie van te voren inplannen.


Op deze pagina:


Wat is productplanning?

Productplanning wordt ook wel de 'prijsplanner' genoemd. Met productplanning kun je de automatisch getoonde meeneem- en kosteninformatie van te voren inplannen.


In de productenmodule kun je je producten instellen. Of je dit nu doet op intranet, of rechtstreeks in de Sitebox van je gemeentelijke website. Het gaat vaak om instellingen rond gekoppelde formulieren of de mogelijkheid om een afspraak te maken, maar ook informatie over wat een product kost, of wat men mee moet nemen naar de afspraak.


Door deze informatie centraal in te stellen in de productenmodule, hoef je dit niet handmatig aan te passen op alle plekken waar deze informatie wordt getoond.


Nu komt het voor dat de ingestelde informatie wordt gewijzigd. Vaak weet je dit al van te voren. In dat geval kun je gebruik maken van 'productplanning'. Hiermee kun je de 'prijs', de informatie voor 'meenemen' en de 'kosteninformatie' van te voren instellen en op een bepaald moment laten ingaan.


Hoe werkt productplanning?

Klik op het product waarvoor je de informatie wilt inplannen. Klik vervolgens op het icoon voor  'productplanning'.


Er opent een pop-up met drie tabbladen.


In het eerste tabblad vul je in per welke datum en om hoe laat de wijziging moet ingaan. Daarnaast kun je op dit tabblad ook de 'online kosten' instellen. Dit zijn de kosten die moeten worden afgerekend wanneer je rechtstreeks via een formulier kunt betalen. Wanneer er al kosten voor het product zijn ingesteld, is het veld al gevuld wanneer de pop-up opent.In het tweede tabblad staat de informatie die al staat ingevuld in het tabblad 'Meenemen' in het product. Wanneer je een wijziging van deze informatie wilt inplannen, kun je deze in dit tabblad aanpassen.In het tweede tabblad staat de informatie die al staat ingevuld in het tabblad 'Kosteninformatie' in het product. Wanneer je een wijziging van deze informatie wilt inplannen, kun je deze in dit tabblad aanpassen.Wanneer je klaar bent klik je op 'Opslaan'. Op het moment dat je hebt aangegeven in het eerste tabblad, wordt de informatie die is ingesteld in het product overschreven met de informatie uit de productplanning.


Gerelateerde onderwerpen: