Handleiding voor het toevoegen van openingstijden aan je webpagina.

Op deze pagina:

Hoe de openingstijden eruit komen te zien op de website is afhankelijk van de styling van de website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact met ons op via helpdesk@care.nl.

Wanneer je openingstijden hebt ingesteld voor een locatie, staan deze openingstijden nog niet op de website. Deze moeten toegevoegd worden op een webpagina.

Het ID van je locatie opzoeken

Wanneer je de openingstijden van je locatie op een webpagina wilt tonen, is het belangrijk dat je weet wat het ID van de openingstijden van deze locatie. Dit kun je op de volgende manier opzoeken:

Stap 1: Ga naar de module 'Openingstijden' onder het kopje 'Gemeente'.

Stap 2: Hover met je muis op het icoontje dat bij de betreffende locatie hoort. Er verschijnt vervolgens onder je cursor (een aanwijshandje) een klein kader met daarin een nummer. Dit nummer moet je even onthouden.

Openingstijden toevoegen aan bestaande webpagina

Stap 3: Ga nu naar de module 'Structuur en Pagina's' onder het kopje 'Website'.

Stap 4: Navigeer naar de webpagina waar je de openingstijden aan wilt toevoegen en selecteer deze. Klik aan de rechterzijde van de pagina op de actieknop  'Wijzigen'.

Stap 5: Klik op de actieknop 'PHP Script' op de invoegbalk behorende bij de plek op de webpagina waar je openingstijden moeten komen. Sommige websites gebruiken een Widget in plaats van een PHP Script. In dit geval kies je voor de actieknop  'Widget'. Hierna werkt het hetzelfde als voor het PHP Script.

Stap 6: Klik op het + teken dat naast je homepage staat, en klik vervolgens op het + teken van 'Openingstijden'.

Openingstijden locatie homepage en Openingstijden locatie volledig zijn twee verschillende weergaven van je openingstijden. Veelal laat de weergave voor de homepage alleen de opening van vandaag en morgen zien. Hieronder zie je hiervan een voorbeeld.

Let op! Dit zijn voorbeelden van hoe de openingstijden kunnen worden getoond op je website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Stap 7: Selecteer de weergave die je op de webpagina wilt tonen en klik op het tabblad Parameters:

Stap 8: Vul bij LocationId het nummer is dat je bij stap 2 hebt opgezocht en klik op invoegen:

Stap 9: Klik op OK & Publiceren om de webpagina meteen te publiceren, of klik op OK en publiceer de pagina later: