Wanneer je pagina al online staat maar je wil een wijziging van de content plannen, dan kan dat met artikelen.


Op deze pagina:


Nieuwe pagina's kun je plannen met de actieknop  'planning aanpassen'.


Wanneer je de content op de pagina al live hebt staan, kun je met de optie 'planning aanpassen' geen wijzigingen aan de content inplannen. Dit kan wel met artikelen.


Stap 1: Een map aanmaken voor je artikelen

Wanneer je content gaat plannen met artikelen is het slim om hier een aparte map voor te maken.


Maak één map met bijvoorbeeld de naam "Plannen van content webpagina's". Je kunt of al je artikelen in deze map zetten, of je kunt per pagina waarvoor je de content wilt plannen een aparte map aanmaken.


Zorg er in ieder geval voor dat je de artikelen niet alleen makkelijk terug kunt vinden, maar ook verouderde content makkelijk kunt opruimen.


Stap 2: Oude content in een artikel zetten

Wanneer je de content van een pagina wilt plannen met artikelen is het belangrijk dat zowel de bestaande content als de nieuwe content met een artikel aan de pagina wordt toegevoegd.


Als de oude content nog niet is geplaatst met een artikel, kun je deze kopiëren en in een nieuw artikel plakken. Bij kopiëren en plakken van content uit de tekst editor wordt de opmaak van de tekst niet zomaar onthouden.


Wanneer je het wel prettig vindt om meteen de opmaak ook mee te kopiëren, kun je dit doen door de HTML-editor in de teksteditor te openen en de content hier te kopiëren.


Wanneer je de HTML-editor vervolgens opent in je nieuwe artikel, en daar plakt, wordt de opmaak ook meteen gekopieerd.


Geef je artikel een duidelijke naam die goed aangeeft wat er in je content staat. Bijvoorbeeld "Tarieven zwembadabonnement 2021", of "tarieven zwembadabonnement tot 18-10-2022".


Stap 3: Nieuwe content in een artikel zetten

Voor de nieuwe content maak je ook een artikel aan. Hierin zet je uiteraard de content zoals deze na de wijziging moet zijn.


Wanneer het om kleine wijzigingen gaat, kun je het originele artikel dupliceren en aanpassen. De actieknop 'dupliceren' vind je onder de actieknop  'Meer'.


Geef ook dit artikel een duidelijke naam die goed aangeeft wat er in je content staat. Bijvoorbeeld "Tarieven zwembadabonnement 2022", of "tarieven zwembadabonnement per 18-10-2022".


Stap 4: Planning instellen voor beide artikelen

Nu kun je de planning instellen voor beide artikelen. Zorg dat het oude artikel offline gaat op hetzelfde moment dat het nieuwe artikel online gaat.


Nadat je de planning hebt ingesteld is het belangrijk dat je beide artikelen  Publiceert.


Hoe je een item kunt plannen lees je in het artikel Items plannen.


Stap 5: Huidige content op pagina vervangen door artikelen

Nu is het belangrijk dat je de artikelen allebei toevoegt op de juiste plek op de webpagina.


Je kunt de artikelen toevoegen met de invoegbalk. Als de originele content niet al met een artikel op de webpagina was toegevoegd, vergeet dan niet de vervangen content ook van de webpagina zelf te verwijderen.


Stap 6: Oude artikelen verwijderen

Als je een map hebt aangemaakt waarin al deze artikelen staan, dan is het makkelijk om eens in de zoveel tijd alle oude content die niet meer wordt gebruikt te verwijderen. Wanneer je het artikel zelf verwijderd, wordt deze ook automatisch verwijderd op de webpagina's waar deze aan toegevoegd was.


Gerelateerde onderwerpen: