Je kunt video’s toevoegen in de module 'Video’s'. Je vindt de module onder het kopje 'Media'.

Op deze pagina:

Deze pagina maakt gebruik van GIF animaties. Onder aan de pagina vindt je een downloadbare instructie in PDF. Deze maakt geen gebruik van GIF animaties.

Je kunt video’s toevoegen in de module 'Video’s'. Je vindt de module onder het kopje 'Media':

Video toevoegen

Klik op de map waarbinnen je een nieuwe video wilt toevoegen en klik aan de rechterzijde van de pagina op de actieknop  'Toevoegen'.

In het pop-up scherm klik je op 'selecteer bestanden'. Kies één of meer video’s en klik op 'OK' om de video ‘s te uploaden.

Wanneer de video’s geüpload zijn kunt je tags toevoegen. Wanneer je meerdere video’s tegelijkertijd uploadt, worden de tags toegevoegd aan alle video’s.

Klik op 'OK'. Je hebt nu (een) nieuwe video(‘s) toegevoegd. De video is nog niet gepubliceerd.

Wanneer je de video meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de video altijd later weer aanpassen of offline halen.

Video toevoegen met de invoegbalk

Ga naar de module ‘Structuur & pagina’s’. Je vindt de module onder het kopje ‘Website’:

Selecteer de webpagina waaraan je een afbeelding toe wilt voegen en klik aan de rechterzijde van de pagina op het icoon voor  'wijzigen'.

In het pop-up scherm wordt de webpagina geladen.

Om een afbeelding toe te voegen klik je op de actieknop  'video toevoegen'.

In het pop-up scherm kun je kiezen uit een reeds geüploade video, of een nieuwe video uploaden. Wanneer je kiest voor ‘  Nieuwe video uploaden’, verschijnt er een nieuw pop-up scherm om een video toe te voegen.

Klik op 'selecteer bestanden'. Kies één of meer video’s en klik op 'OK' om de video te uploaden.

Wanneer de video’s geüpload zijn kunt je tags toevoegen. Wanneer je meerdere video’s tegelijkertijd uploadt, worden de tags toegevoegd aan alle video’s.

Klik op 'Volgende'.

Selecteer de map waaraan je de video(‘s) wilt toevoegen en klik op ‘OK & Publiceren’.

Wanneer je dit niet doet, wordt de video zelf niet gepubliceerd. Deze is dan wel zichtbaar op de website in Sitebox, maar niet op de webpagina zelf.

Als je de video meteen wilt herschalen, kun je dat nu doen door bij ‘breedte’ en ‘hoogte’ het aantal beeldpunten te wijzigen. Deze wijziging geldt alleen voor de webpagina. In de module ‘Video’s’ wordt de afbeelding niet herschaald.

Wanneer de schakel open is , kun je de lengte en breedte onafhankelijk van elkaar schalen. Wanneer de schakel gesloten is , worden de lengte en breedte in dezelfde verhoudingen herschaald.

Klik op het tabblad ‘Opties’. Hier kun je een afbeelding kiezen die getoond wordt wanneer de video niet wordt afgespeeld. Hover met je muis over het vak bij 'Image' en klik op de actieknop ‘  Nieuwe video uploaden’.

Let op! De afbeelding wordt alleen juist getoond als deze dezelfde exacte afmeting heeft als de breedte en hoogte die je voor de video hebt ingesteld in de vorige stap.

Je kunt een nieuwe afbeelding toevoegen door de kiezen voor ‘  Nieuwe afbeelding uploaden’, of een afbeelding kiezen uit de module ‘Afbeeldingen’ door deze te selecteren bij ‘afbeelding’.

Meer informatie over het toevoegen van een afbeelding in de module ‘Afbeeldingen’ vind je in het artikel 'Een afbeelding toevoegen of bewerken'.

Klik op 'Invoegen'. Je kan de video altijd later weer aanpassen of offline halen in de module ‘Video’s’.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen aan de pagina, klik je op 'OK'. Wanneer je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.