De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 30 met onder andere de mogelijkheid om berichten te verwijderen uit de Shoutbox.


Op deze pagina:


Nieuw in deze release

  • Verwijderen Shoutbox berichten

    Het is voortaan mogelijk om berichten uit de Shoutbox handmatig te verwijderen. Dit kan door de auteur van het bericht zelf worden gedaan, of door een reactiebeheerder.

    Berichten uit de Shoutbox worden nooit automatisch verwijderd.

  • A-Z Index bij multi-organisatie

    Wanneer meerdere organisaties samen een intranet delen, is het mogelijk dat sommige onderdelen voor de organisaties apart worden beheerd. Denk bijvoorbeeld aan een productpagina 'Paspoort aanvragen' waarbij voor verschillende organisaties verschillende prijzen kunnen gelden.

    De A-Z index is nu ook instelbaar per organisatie. Op deze manier staan hier alleen pagina's van de eigen organisatie in.

  • Welkomsttekst Tijdlijn Dashboard

    Bovenaan de pagina op het Tijdlijn Dashboard kan nu een welkomsttekst worden getoond.

    Deze is: Goedemorgen [Voornaam]

  • Logo tonen achter nieuwsberichten bij multi-organisatie

    Wanneer meerdere organisaties samen een intranet delen, is het niet altijd duidelijk bij welke organisatie een nieuwsbericht hoort. Daarom wordt voortaan het logo van de organisatie achter de titel van het nieuwsbericht getoond op zowel het dashboard als in het overzicht 'Actueel'.

    Het logo wordt niet getoond als het intranet maar voor één organisatie is ingericht.

  • KCC-notities bij multi-organisatie

    Wanneer je een KCC-notitie aanmaakt kan je voortaan aangegeven voor welke organisatie de notitie is. Dit kan alleen wanneer meerdere organisaties samen een intranet delen. Op deze manier zien KCC-medewerkers alleen notities die voor de eigen organisatie zijn bedoeld.

Wijzigingen

  • Organisatie bij vacatures

    Vacatures worden meestal vanuit een externe website ingeladen. Hierbij wordt standaard de standplaats meegegeven. De organisatienaam is niet altijd aanwezig, omdat in de meeste gevallen vacatures worden ingeladen vanuit één organisatie.

    Wanneer de vacaturesite vacatures van meerdere organisaties doorgeeft, bijvoorbeeld bij samenwerkingsverbanden, is de standplaats niet altijd gelijk aan de naam van de organisatie. Daarom hebben we een aanpassing gemaakt waardoor we bij het onderdeel 'organisatie' bij een vacature voortaan gebruik maken van de waarde 'organisatie' uit de vacature feed wanneer deze beschikbaar is.

    Hierdoor wordt ook bij multi-organisaties altijd de juiste naam getoond als organisatie.

  • Aantal Kennishouders

    Het aantal kennishouders was eerder beperkt tot maximaal 5. Dit is verhoogd naar maximaal 10.

  • Verwijderen spaties wie is wie

    Er zijn verschillende invulvelden binnen een profiel in wie is wie waarbij gecontroleerd wordt op dubbelingen. Zo worden unieke afdelingen en vakgroepen toegevoegd aan het filter op de overzichtspagina.

    Wanneer men bij de invoer in Sitebox per ongeluk een spatie voor of achter een woord zet, leidde dat in het verleden tot een nieuwe unieke waarde. Hierdoor kon er toch twee keer één waarde in hetzelfde filter komen te staan.

    Vanaf deze release worden spaties automatisch verwijderd wanneer deze helemaal vooraan of helemaal achteraan staan.

  • Verwijderen filtering op ongebruikte waardes wie is wie

    Op de overzichtspagina wie is wie zijn een aantal filtermogelijkheden. Wanneer een gemeente ervoor kiest een specifieke waarde niet te tonen in het profiel, stond de bijbehorende filtering er wel gewoon bij op de overzichtspagina.

    Denk bijvoorbeeld aan gemeentes waarbij werknemers niet op een vaste werkplek zitten. Het veld 'kamer' wordt dan niet ingevuld en getoond. Op de overzichtspagina blijft dan wel de filtermogelijkheid 'kamer' staan.

    Met deze wijziging worden ongebruikte velden verwijderd uit de filtermogelijkheden op de overzichtspagina.

  • Response timer

    Voor sommige applicaties van intranet wordt informatie van externe bronnen ingeladen. Denk bijvoorbeeld aan de widget met het weerbericht. Om ervoor te zorgen dat het intranet niet vastloopt wanneer een externe bron niet bereikbaar is, zit er een beperking op de tijd die het intranet hiermee bezig mag zijn.

    Er zit een timer op hoe lang we proberen een connectie te maken, en een timer op de tijd die de externe bron heeft om te reageren op het verzoek. Wanneer een van deze timers verloopt stop het verzoek. De applicatie toont op dat moment de informatie van de externe bron niet.

    We hebben de standaardtijd voor deze timers iets verhoogd. Daarnaast hebben we een aanpassing gemaakt waardoor we per intranet af kunnen wijken van deze standaard wanneer dat nodig mocht zijn.

  • Template error pagina's

    Wanneer je een intranetpagina rechtstreeks benadert die niet meer bestaat krijg je een nette melding in beeld dat de pagina niet langer bestaat. Deze error melding en andere error meldingen maakten gebruik van een template waarin de lay-out van het intranet niet was opgenomen. Hierdoor was het niet mogelijk om vanuit de error pagina makkelijk weer door te navigeren naar een andere intranetpagina.

    We hebben voor deze error pagina's nu de standaard intranet template ingesteld, waardoor het menu gewoon weer zichtbaar is.

  • Meldingen in logs

    Veel van onze processen worden automatisch gelogd. Deze logs gebruiken we om vast te stellen wat er aan de hand is wanneer er iets misgaat. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat de logs zo schoon mogelijk blijven.

    We hebben een aantal van deze logmeldingen opgelost. Het gaat om wijzigingen die voor onze klanten geen effect hebben.

Bugfixes

  • Datum in dienst

    We hebben een bugje opgelost waarbij de datum in dienst altijd werd getoond wanneer deze was ingevuld. Ook wanneer er was gekozen om de datum niet te tonen.

  • Desktopmeldingen

    Sinds release Gemeentelijk Intranet 2.0 versie 26 is het mogelijk om verschillende soorten meldingen te krijgen. Deze meldingen worden altijd getoond als je op intranet rechtsboven op het icoon naast je foto klikt:


    Het is ook mogelijk om meldingen per mail of als desktopmelding te krijgen.

    We hebben een probleem opgelost waarbij de instelling voor desktopmeldingen niet altijd goed werd opgeslagen. Hierdoor werkten de desktopmeldingen voor sommige gebruikers niet.

  • Activiteiten bij multi-organisatie

    De widget 'Agenda' en het blok 'activiteiten' op het klassieke Dashboard filterden niet correct op organisatie. Hierdoor kregen bezoekers de activiteiten van alle organisaties te zien.

    We hebben dit probleem opgelost waardoor bezoekers alleen nog de evenementen krijgen te zien van de organisatie(s) waaraan zij verbonden zijn.

  • Vormgeving bij foutmelding wijzigen profiel

    Wanneer je bij het wijzigen van je profiel op intranet een fout maakt, wordt er een foutmelding getoond.

    We hebben een probleem opgelost waarbij deze foutmelding verkeerd was geplaatst waardoor de gehele vormgeving van de pagina verschoof.

  • Foutmelding bij lege geboortedatum

    De geboortedatum in je profiel is geen verplicht veld. Wanneer je je profiel wijzigt wordt bij de maand standaard de maand januari ingevuld. Wanneer je de geboortedatum niet aanvulde met een geboortedag en een geboortejaar, kon de applicatie het profiel niet opslaan. Dit leidde tot een foutmelding dat de geboortedatum niet juist was ingevuld.

    Deze foutmelding hebben we verwijderd. De geboortedatum wordt nu alleen opgeslagen wanneer de dag, maand en jaar alle drie worden ingevuld.

  • Online regelen product

    Er is een bug opgelost dat er in hele specifieke gevallen voor kon zorgen dat bij het publiceren van een product op intranet het veld 'online regelen' ongewenst werd gewist.

Gerelateerde onderwerpen: