De release notes voor Gemeentelijk Intranet 2.0 versies 37 t/m 37.5 met een compleet nieuwe styling voor het gehele intranet.

Release date: 07-05-2024


Op deze pagina:


Nieuwe styling intranet

Het intranet heeft een nieuwe, modernere uitstraling gekregen. Deze styling zie je overal op het intranet terug, maar vooral de startpagina is sterk veranderd.


Zowel in de linker kolom als de rechter kolom kun je voortaan widgets toevoegen door onderaan de kolom te klikken op de knop 'Widget toevoegen'.Daarnaast is het mogelijk om widgets te verslepen in het overzicht.Wanneer er specifieke widgets zijn die standaard moeten worden getoond, kunnen we dit voor je instellen. Deze widgets kunnen dan niet door de medewerker worden verwijderd.


Nieuw in deze release

Resultaten van een poll exporteren

De resultaten van de intranetpolls zijn nu ook in het CMS in te zien. Je hebt de mogelijkheid om de resultaten direct te bekijken door de poll te selecteren en te kiezen voor 'Details':Daarnaast is het mogelijk om de resultaten te exporteren. Wanneer je kiest voor 'Export peilingen' kun je kiezen in welk format je de resultaten wilt downloaden:
Automatisch lidmaatschap per organisatie

Als je nauw samenwerkt met een andere organisatie is het mogelijk om samen één intranet te delen (multi-organisatie intranet). Wanneer je dan medewerkers automatisch lid maakt van een groep, werden eerder alle medewerkers van alle organisaties automatisch lid.


Wanneer je kiest voor automatisch lidmaatschap, kun je kiezen of dit voor alle medewerkers geldt, of alleen de medewerkers van de gekoppelde organisatie:Organisatie icoon in zoekresultaten

Wanneer meerdere organisaties samen een intranet delen wordt in de zoekresultaten aangegeven bij welke organisatie het resultaat hoort. Dit was alleen nog niet zo voor de KCC-notities.


Ook bij de KCC-notities wordt nu het icoon van de organisatie getoond, zodat het makkelijk te zien is voor welke organisatie de notitie geldt.


Kenniscontrole splitsen per organisatie

Wanneer meerdere organisaties samen een intranet delen is het voortaan mogelijk om de kenniscontrole apart van elkaar te laten verlopen. Het is mogelijk om per organisatie een kenniscontrolegroep in te stellen. De medewerkers uit deze kenniscontrole-groepen krijgen op de pagina 'Kenniscontrole' alleen de items te zien van de eigen organisatie.


Grotere profielafbeelding

Eerder werden profielafbeeldingen op maximaal 128x128 pixels getoond. Het is vanaf nu mogelijk om een grotere versie te bekijken, wanneer deze beschikbaar is.


Afbeeldingen worden nog wel standaard op 128x128 pixels opgeslagen. Wanneer je interesse hebt om grotere avatars te kunnen bekijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we wat er voor je organisatie mogelijk is.


Wanneer een grotere afbeelding beschikbaar is, kun je binnen het profiel met je muis over de afbeelding te gaan. Zolang de cursor over de afbeelding zweeft, zie je een grotere versie van de afbeelding.Wijzigingen

Performance verbetering pagina 'Groepen'

Op de pagina 'groepen' worden per groep de profielafbeeldingen getoond van de eerste acht deelnemers van de groep. Hiervoor werd iedere keer gekeken wie de eerste acht deelnemers waren, wat veel vertraging opleverde bij het laden van de pagina.


Deze informatie wordt nu per groep gecached, zodat de pagina nu stukken sneller geladen wordt dan voorheen. Vooral organisaties met veel grote groepen zullen hier een flinke verbetering zien.


Niet-afbrekende spatie achter links

In release CMS 5.21 hebben we een wijziging aangebracht in de teksteditor die ervoor zorgt dat voor de spatie achter een link niet automatisch een   HTML-entiteit wordt gebruikt. Dat is een spatie die ervoor zorgt dat er geen afbreking plaatsvindt tussen deze woorden. Hierdoor werden zinnen weer correct afgebroken na een link.


Deze wijziging is nu ook aangebracht in de teksteditor van het intranet.


Opruimen code

Er zijn verschillende iconen opgeruimd die niet langer werden gebruikt.


Kolom 'Online regelen' in Kennisbank

In release Intranet 2.0 versie 36.4 en 36.5 zijn een aantal kolommen met informatie toegevoegd aan het overzicht Kennisbank in Sitebox.


Bij de kolom 'Online regelen' werd een groen vinkje gezet wanneer er iets in was gevuld in het tabblad 'Online regelen'. Dit betekent dat het vinkje ook werd gezet wanneer er geen formulier stond ingesteld, maar er wel iets was ingevuld in het veld 'Button online regelen' of in het veld 'Online kosten'.


Dit hebben we aangepast, zodat er alleen een vinkje komt te staan in de kolom 'Online regelen' als er ook echt een formulier aan het item is gekoppeld.


Bijwerken teksteditor KCC-notities naar nieuwe versie

De teksteditor die wordt gebruikt voor de KCC-notities is bijgewerkt naar een nieuwere versie.


Intro Kennisbank

Verschillende websites hebben intro’s op de pagina's staan. Deze hebben op het intranet in de Kennisbank geen aanvullende styling. Hierdoor was er geen ruimte aanwezig tussen de intro en de eerstvolgende kop.


We hebben onder de intro wat witruimte toegevoegd zodat het er netter uitziet.


Delen van pagina's

Er zijn verschillende pagina's die je kunt delen met een andere intranetgebruiker. Dit deed je eerder door te klikken op de knop 'Stuur door'. Deze knop heet nu 'Delen':Bugfixes

Notificaties nieuwsberichten

Het is mogelijk om per organisatie in te stellen welke mappen met nieuwsberichten wel of niet meegenomen moeten worden in het nieuwsoverzicht. Zo is het mogelijk om een map met nieuwsberichten alleen voor bijvoorbeeld de Narrowcasting te gebruiken.


Bij het versturen van notificaties (bij nieuwe berichten) werd echter geen rekening gehouden met deze instellingen, waardoor er ook notificaties werden verstuurd voor nieuwsberichten die niet in het nieuwsoverzicht komen te staan. Dit was niet de bedoeling.


We hebben het probleem opgelost.


Melding in log voor terugbelverzoek

Wanneer iemand op een profielpagina in Wie is wie een terugbelverzoek aanmaakte, werd er een melding gelogd. Het terugbelverzoek werd wel correct aangemaakt.


De hebbende oorzaak van deze melding opgelost.


Naam verdwijnt bij opslaan profiel

Er is een probleem opgelost waarbij het kon voorkomen dat de naam werd leeggemaakt na het bewerken van een gebruiker in de CMS wie is wie module.


Melding aantal KCC-berichten

Op de startpagina wordt bovenaan de pagina een melding getoond aan KCC-medewerkers, waarin staat hoeveel ongelezen berichten er zijn:Na de initiële release van Intranet 2.0 versie 37 werd dit bericht aan alle gebruikers getoond. Dit probleem is opgelost.


Detailpagina groepsleden

Het overzicht van groepsleden bij een groep was na de initiële release van Intranet 2.0 versie 37 niet meer correct.


Dit probleem is opgelost.


Maatwerk widgets

In de release van Intranet 2.0 versie 37 is het beheer van de dashboardwidgets volledig vernieuwd. Hierbij werkten initieel de maatwerkwidgets van een gemeente niet. Dit probleem is opgelost.


KCC-notities

Na de initiële release van Intranet 2.0 versie 37 gaven nieuwe KCC-notities een error 500 melding wanneer deze aan de voorkant op intranet werden aangemaakt. Dit was een probleem met de nieuwe versie van de teksteditor. Dit probleem is opgelost.


Gerelateerde onderwerpen: