Wanneer je een nieuwe webpagina wilt maken ga je naar de module 'Structuur en Pagina's'. Je vindt deze module onder het kopje 'Website'.

Op deze pagina:

Hoe je pagina eruit ziet is afhankelijk van de styling van de website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact met ons op via helpdesk@care.nl.

Wanneer je een nieuwe webpagina wilt maken ga je naar de module 'Structuur en Pagina's'. Je vindt deze module onder het kopje 'Website':

Aanmaken van een nieuwe pagina

Tip! Een van de beste manieren om goed overzicht te bewaren in Sitebox, is om in 'Structuur en Pagina's' dezelfde structuur aan te houden als in 'Navigatie'. Zo kun je in Sitebox de gewenste pagina makkelijk terug vinden door het kruimelpad op de webpagina te volgen.

Weet je nog niet waar de nieuwe pagina in de navigatie moet komen? Dat is niet erg. Je kan een pagina in 'Structuur en Pagina's' altijd later verplaatsen naar een andere map. Hierdoor kan wel de URL veranderen.

Klik op de map waarbinnen je een nieuwe pagina wilt maken en klik aan de rechterzijde van de pagina op de actieknop  'Toevoegen':

In het pop-up scherm vul je een titel in voor je nieuwe pagina. Wanneer je de titel vult, wordt het URL veld automatisch voor je ingevuld. In dit voorbeeld wordt de volledige URL:

"https://www.website.nl/bestuur-en-organisatie/je-naam"

Je hoeft de beschrijving niet per se in te vullen. Maakt je website gebruik van overzichtspagina's? Dan kun je dit beter wel doen. Op de overzichtspagina wordt zowel de titel als de beschrijving getoond.

Selecteer vervolgens de gewenste template. De template schrijft voor waar onderdelen op je webpagina kunnen komen te staan. Welke templates je kunt kiezen hangt af van de styling van je website. Wil je hier iets aan laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Je kunt de gekozen template van de webpagina altijd nog aanpassen.

Klik op 'OK'. Je hebt nu een nieuwe webpagina gemaakt. Maar deze is nog niet gepubliceerd en heeft ook nog geen content.

Content toevoegen aan je nieuwe pagina

Selecteer de pagina waaraan je content toe wilt voegen en klik aan de rechterzijde van de pagina op de actieknop  'wijzigen':

Er zijn verschillende items die je hier kunt toevoegen. Hierover lees je meer in het artikel Welke content kan ik toevoegen met de invoegbalk? Voor nu voegen we een tekstblok toe.

Welke opties de tekst editor heeft, kun je nalezen in het artikel Welke opties heeft de teksteditor? Wanneer je klaar bent klik je op 'Invoegen'.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen aan de pagina, klik je op 'OK'. Wanneer je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.