De invoegbalk wordt gebruikt om content toe te voegen aan een webpagina. Dit kan in de module ‘Structuur & pagina’s’. Je vindt de module onder het kopje ‘Website’.

Op deze pagina:

De invoegbalk wordt gebruikt om content toe te voegen aan een webpagina. Dit kan in de module ‘Structuur & pagina’s’. Je vindt de module onder het kopje ‘Website’:

Selecteer de webpagina waaraan je een downloadbaar bestand toe wilt voegen en klik aan de rechterzijde van de pagina op het icoon voor  'wijzigen'.

In het pop-up scherm wordt de webpagina geladen.

Tekst invoegen

De eerste optie om content toe te voegen is met de 'Teksteditor'. Deze kun je openen door op de actieknop  'Tekst' te klikken.

De editor verschijnt in een pop-up scherm. Hier kun je what-you-see-is-what-you-get content creëren voor je webpagina. Wanneer je meer wilt weten over de verschillende opties binnen de teksteditor, lees dan het artikel Welke opties heeft de tekst editor?

Let op

Werkt een stukje styling wel in Sitebox, maar niet aan de voorkant van je website?

Sommige opties in Sitebox zijn niet standaard opgenomen in de styling van een website. De styling van een website wordt op maat gemaakt. Daarnaast zijn opties soms tegen de webrichtlijnen waaraan je website moet voldoen.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Wanneer je klaar bent met het creëren van je content, klik dan op 'Invoegen'.

De content is nu toegevoegd aan de pagina. Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Artikel invoegen

Je kunt ook een artikel toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Artikel' te klikken.

In het pop-up scherm kun je een artikel selecteren uit de 'Module Artikelen'. Bij 'Mode' kun je een specifieke manier selecteren om het artikel te presenteren. De mogelijkheden hangen af van de styling van je webpagina.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om het artikel toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Je kunt artikelen gebruiken om content te plannen op je pagina. Als je hier meer over wilt weten, lees dan het artikel Content plannen met artikelen.

Nieuwsbericht invoegen

Je kunt ook een nieuwsbericht toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Nieuwsbericht' te klikken.

In het pop-up scherm kun je een nieuwsbericht selecteren uit de 'Module Nieuwsberichten'. Bij 'Mode' kun je een specifieke manier selecteren om het artikel te presenteren. De mogelijkheden hangen af van de styling van je webpagina.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om het nieuwsbericht toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Hoewel het mogelijk is om nieuwsberichten handmatig op je webpagina te plaatsen, is het mogelijk om nieuwsberichten automatisch op een nieuwspagina te laten plaatsen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Activiteit invoegen

Je kunt ook een activiteit toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Activiteit' te klikken.

In het pop-up scherm kun je een activiteit selecteren uit de 'Module Activiteiten'. Bij 'Mode' kun je een specifieke manier selecteren om de activiteit te presenteren. De mogelijkheden hangen af van de styling van je webpagina.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om de activiteit toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Hoewel het mogelijk is om activiteiten handmatig op je webpagina te plaatsen, is het mogelijk om activiteiten automatisch in een evenementenkalender te laten plaatsen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Afbeelding invoegen

Je kunt ook een afbeelding toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Afbeelding' te klikken.

In het pop-up scherm kun je een afbeelding selecteren uit de 'Module Afbeeldingen'.

Als je de afbeelding meteen wilt herschalen, kun je dat nu doen door bij ‘breedte’ en ‘hoogte’ het aantal beeldpunten te wijzigen. Deze wijziging geldt alleen voor de webpagina. In de module 'Afbeeldingen' wordt de afbeelding niet herschaald.

Wanneer de schakel open is  , kun je de lengte en breedte onafhankelijk van elkaar schalen.

Wanneer de schakel gesloten is  , worden de lengte en breedte in dezelfde verhoudingen herschaald.

Bij Alt tekst zet je een beschrijving van de afbeelding. Deze beschrijving wordt gebruikt door hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Om je website zo toegankelijk mogelijk te maken, is het belangrijk de Alt tekst in te vullen.

Bij 'Mode' kun je een specifieke manier selecteren om de afbeelding te presenteren. Zo kan bijvoorbeeld de bij 'Alt tekst' ingevulde beschrijving ook als caption bij de afbeelding worden getoond. De mogelijkheden hangen af van de styling van je webpagina.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om de afbeelding toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Voor afbeeldingen zijn aanvullende mogelijkheden. Zo kun je de afbeelding bijsnijden of een standaard alt-tekst instellen die automatisch wordt gevuld bij het toevoegen aan een pagina. Als je hier meer over wilt weten, lees dan het artikel Een afbeelding toevoegen of bewerken.

Video invoegen

Je kunt ook een video toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Video' te klikken.

In het pop-up scherm kun je een video selecteren uit de 'Module Video's'.

Als je de video meteen wilt herschalen, kun je dat nu doen door bij ‘breedte’ en ‘hoogte’ het aantal beeldpunten te wijzigen. Deze wijziging geldt alleen voor deze webpagina. In de module 'Video' wordt de video niet gewijzigd.

Wanneer de schakel open is  , kun je de lengte en breedte onafhankelijk van elkaar schalen.

Wanneer de schakel gesloten is  , worden de lengte en breedte in dezelfde verhoudingen herschaald.

Bij 'Mode' kun je een specifieke manier selecteren om de video te presenteren. De mogelijkheden hangen af van de styling van je webpagina.

Klik op het tabblad ‘Opties’. Hier kun je een afbeelding kiezen die getoond wordt wanneer de video niet wordt afgespeeld. Hover met je muis over het vak bij 'Image' en klik op de actieknop ‘  Nieuwe video uploaden’.

Let op! De afbeelding wordt alleen juist getoond als deze dezelfde exacte afmeting heeft als de breedte en hoogte die je voor de video hebt ingesteld in de vorige stap.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om de video toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Voor video's zijn aanvullende mogelijkheden. Zo kun je ook een youtube video toevoegen, of een tekstalternatief voode de video toevoegen. Als je hier meer over wilt weten, lees dan het artikel Een video toevoegen.

HTML-blok invoegen

Je kunt ook content toevoegen in HTML-code met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'HTML' te klikken.

In het pop-up scherm kun je HTML-code typen. In principe kun je iedere HTML-codering gebruiken. Wel kan het zijn dat de code niet in de styling is opgenomen. Dan wordt de content niet juist of volledig getoond op de webpagina.

Wil je iets aan de styling van je webpagina laten veranderen? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

Klik op 'Invoegen' om de content toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Let op! Wanneer je met een HTML-blok een iFrame wilt invoegen op de pagina, dan kan dat. Zorg er wel voor dat inhoud van het iFrame toegankelijk is. Daarnaast kan externe content niet altijd zomaar op worden genomen op de website. De bron moet dan goedgekeurd worden in de Content Security Policy van de website. Hiervoor kun je contact met ons opnemen door te mailen naar helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier.

PHP-script invoegen

Je kunt ook PHP-script toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'PHP Script' te klikken.

In het pop-up scherm kun je het PHP-script selecteren dat je wilt toevoegen.

Klik op 'Invoegen' om het script toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Er worden steeds meer PHP-scripts vervangen door Wigdets. Het kan zijn dat je website helemaal geen PHP-scripts meer heeft. In dat geval mag je deze optie negeren.

Javascript invoegen

Je kunt ook Javascript toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Javascript' te klikken.

In het pop-up scherm kun je het Javascript selecteren dat je wilt toevoegen.

Klik op 'Invoegen' om het script toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Het komt bijna niet meer voor dat je op deze manier een javascript aan een webpagina moet toevoegen. In dat geval kun je deze optie negeren.

Widget invoegen

Je kunt ook een widget toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Widget' te klikken.

In het pop-up scherm kun je de widget selecteren die je wilt toevoegen. Wanneer je voor de widget een parameter moet invullen, gaat het tabblad 'Parameters' blauw knipperen.

Klik op 'Invoegen' om de widget toe te voegen aan de pagina.

Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Witruimte invoegen

Je kunt ook een witruimte toevoegen met de Invoegbalk. Dit kan door op de actieknop  'Witruimte' te klikken:

De witruimte is nu toegevoegd aan de pagina. Wanneer je verder niets meer toe wilt voegen, klik je op 'OK'. Als je de pagina meteen wilt publiceren, klik je op 'OK & Publiceren'. Je kan de pagina altijd later weer aanpassen of offline halen.

Deze manier van witruimte toevoegen komt niet vaak meer voor. Hiervoor in de plaats voegen we witruimte toe aan de onderdelen zelf. Dat betekent dat op nieuwere websites het toevoegen van witruimte geen effect heeft. Mocht je ergens witruimte willen toevoegen, maar werkt deze functie niet? Neem dan contact op met helpdesk@care.nl, of maak gebruik van ons contactformulier. Dan kijken we met je mee naar een goede oplossing.